IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Печалбата на Morgan Stanley се е удвоила през четвъртото тримесечие

Банката отчита сериозен ръст на търговията с облигации, както и по-силни приходи от търговията с акции

22:22 | 17.01.17 г.
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Печалбата на Morgan Stanley се е удвоила през четвъртото тримесечие заради ускоряване на активността в търговията на Wall Street. Банката заяви, че е напът да достигне няколко финансови цели, поставени от главния финансов директор Джеймс Горман, съобщава Ройтерс.

Обявявайки печалбата си във вторник, Morgan Stanley посочи огромен ръст на търговията с облигации – сфера, в която отдавна изпитва трудности. Банката освен това отчете по-силни приходи от търговията с акции, където Morgan Stanley обикновено е лидер, и заяви, че е напът да постигне целите си за намаляване на разходите, печалба от управление на благосъстоянието и възвръщаемост от капитал на акционерите.

Определено има повече причини да сме оптимисти, навлизайки в 2017 г. отколкото в началото на 2016 г.“, каза Горман в конферентен разговор с анализатори.

Като цяло печалбата на Morgan Stanley се е увеличила до 1,5 млрд. долара през четвъртото тримесечие от 753 млн. долара през предишната година. Печалбата на акция е нараснала до 81 цента от 39 цента, което е доста над очакванията.

Анализаторите средно прогнозираха печалба от 65 цента на акция, сочи анкета на Thomson Reuters. Нетните приходи са скочили със 17% до 9 млрд. долара, което е над средната оценка за 8,5 млрд. долара.

Приходите от търговията с облигации са се увеличили до 1,5 млрд. долара от 550 млн. долара през предишната година – второто най-високо ниво от първото тримесечие на 2015 г., и то в обикновено бавен период за бизнеса.

Търговията с облигации се е подобрила след съкращаване на 25% от работните места и е помогнала на Morgan Stanley да надвиши целта на Горман за приходи от търговия с облигации за 1 млрд. долара на тримесечие за цялата година.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:30 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още