IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Сенатът отхвърли плана на републиканците да отменят Obamacare

Горната камара на американския Конгрес нанесе пореден удар по седемгодишния план на републиканците да отменят здравната програма, въведена от Барак Обама

09:45 | 28.07.17 г. 1
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Решаващият глас &quot;против&quot; беше на сенатора Джон Маккейн. Снимка: Ройтерс</em></p>

Решаващият глас "против" беше на сенатора Джон Маккейн. Снимка: Ройтерс

Сенатът на САЩ отхвърли плана на републиканците за отмяна на части от здравната реформа Obamacare, съобщи The New York Times. Така горната камара на американския Конгрес нанесе пореден удар по седемгодишния план на републиканците да отменят здравната програма, въведена от бившия президент Барак Обама.

Решаващият вот беше на сенатора от Аризона Джон Маккейн, който се присъедини към други двама републиканци, гласували „против“.

С 51 гласа „против“ и 49 гласа „за“ резултатът е голямо поражение за лидера на мнозинството в Сената Мич Макконъл. Той прекара последните три месеца в опити да изготви проектозакон, който да събере подкрепата на самите републиканци.

Недоволството в техните редици се дължи до голяма степен на това, че собственият им проектозакон вече далеч не е това, което консервативната партия някога предвиждаше. Лидерите на републиканците не успяха да се справят с претенциите от страна и на умерените, и на консервативните членове. От една страна по-консервативните от тях искаха пълна отмяна на Obamacare, а от друга по-умерените се опасяваха, че влизането в сила на закона ще увеличи американците, които не са здравно осигурени.

Лидерите на републиканците твърдяха, че проектозаконът е просто инструмент, който да позволи преговори с Камарата на представителите (долната камара на Конгреса – бел.ред.), която през май даде зелена светлина за много по-амбициозна програма.

Демократите от своя страна призовават за междупартиен дебат как да се поправи Obamacare.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:38 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 0
Иван Митев
преди 6 години
Сега в САЩ е с подсигуряващ възникване на кризи основен модел за управление на национално стопанство. С тази държавна грешка е невъзможно сполучливо обществено здравеопазване.За устойчив социален просперитет с жизнеспособно здравеопазване е необходимо прилагане на предпазващ от кризи основен модел за управление на национално стопанство.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още