IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

S&P 500 и Dow Jones изпратиха най-слабата си година от 2008 г. насам

Днес бе денят за корекции в портфейла, твърди анализатор

23:11 | 31.12.15 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Американските фондови борси приключиха последната за 2015 г. сесия със спадове въпреки краткото стабилизиране на цените на петрола.

Индексът на сините чипове Dow Jones industrial Аverage и по-широкият индекс S&P 500 изпратиха най-слабата си година от осем години насам, предава CNBC.  Nasdaq Сomposite приключи 2015 г. с ръст от 5 на сто.

Dow приключи последната за годината сесия със спад от 178.84 пункта, или 1,02%.  По-широкият S&P 500 завърши с понижение от 0,94%, като отново се завърна в зоната на загубите за 2015 година.

Технологичният индекс Nasdaq Composite загуби 58,44 пункта, или 1,15%.

„Вероятно има по-голяма спешност да се продават акции, отколкото да се купуват. Ето защо ние сме надолу", казва Джеймс Майер, главен инвестиционен директор в Tower Bridge Advisors.

„Това бе денят за корекции в портфейла. Мисля, че може да се намерят някои хора, които вадят малко пари на масата и се ориентират към по-консервативни (активи). Така че облигациите са нагоре, а акциите – надолу", добавя той.

По-рано днес стана ясно, че броят на американците, които са подали молби за помощи при безработица, се е повишил значително през миналата седмица, което е потенциален сигнал за това, че пазарът на труда губи сериозната си инерция.

Въпреки това той остава близо до историческия си минимум, което е положителен признак за икономиката. Министерството на труда на САЩ съобщи днес, че седмичните заявления за обезщетения при безработица са се увеличили с 20 000 до 287 000 с отчитане на сезонните фактори. Това е най-силният ръст от юли насам, въпреки че през последните седмици молбите се задържаха до 42-годишно дъно. Анкетирани от Ройтерс икономисти очакваха нарастване до 270 000 молби.

Средният четириседмичен брой, който се счита за по-стабилен измерител, е нараснал с 4500 до 277 000.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:06 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още