IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

S&P 500 приключи с ръст за четвърта поредна сесия

Всички основни индекси на щатските борси завършиха на зелено

23:17 | 30.08.17 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Акциите на американските борси излязоха на зелено в сряда, след като технологичният сектор отчете сериозен ръст, съобщава CNBC.

Основният индекс S&P 500 се повиши с 0,4%, като информационните технологии поведоха останалите сектори. Бенчмаркът отбеляза четиридневна победна серия - най-дългата си от края на май.

Технологичният сектор Nasdaq Composite записа увеличение от 1%, повеждайки останалите американски индекси и отбелязвайки тридневна победна серия.

В подкрепа на индекса бе Netflix, чиито акции поскъпнаха с над 3%, след като анализаторите в Bernstein заявиха, че фактът, че Disney ще изтегли съдържанието си от платформата няма да попречи на представянето на акциите на Netflix.

“Почти целият бъдещ растеж на Netflix ще дойде от извън страната. Инвеститорите, които вече бяха скептично настроени към международния растеж, ще останат такива – но невъзобновяването [на съдържанието] на Disney в САЩ няма да има последици върху тази позиция“, казва анализаторът Тод Юнгер в коментар към клиентите си.

Акциите на Apple също допринесоха за ръста на Nasdaq, поскъпвайки с 0,2% и удряйки рекордни нива по-рано в сесията.

Цените на други водещи акции в сектора също се повишиха, включително на Facebook и на Alphabet, компанията майка на Google. Технологичният сектор засега е най-добре представящият се тази година, напредвайки с над 20%.

Индексът на сините чипове Dow Jones Industrial Average се повиши с над 25 пункта, а Goldman Sachs допринесе най-много за ръста.

През деня втората оценка на данните за брутния вътрешен продукт през второто тримесечие показа, че икономиката се е разраснала с 3,0%, което е над очакваното повишение от 2,7%.

Това, което пазарът може би обмисля, е възможността Федералният резерв още да повишава лихвените проценти тази година, коментира Майкъл Арон, главен инвестиционен стратег в State Street Global Advisors.

Пазарните очаквания за повишение на лихвите през декември бяха 41% в сряда спрямо 34% във вторник, сочи инструментът FedWatch на CME Group.

Доходността по двегодишните държавни ценни книжа, които са най-чувствителни към паричната политика на Фед, се повиши с около 1,33%. Доходността по десетгодишните държавни облигации също се вдигна до 2,141%.

На валутните пазари щатският долар се засили в сряда заради спекулациите, че Европейската централна банка може да се намеси, за да отслаби еврото.

В резултат единната европейска валута бе напът да отбележи най-големия си дневен процентен спад спрямо долара от почти 4 седмици – от около 0,6%. В крайна сметка еврото спадна отново под 1,20 долара, след като за кратко достигна най-високото си ниво за две години и половина от 1,2069 долара във вторник. Последно то се търгуваше за 1,1889 долара.

Индексът на долара, който измерва стойността на зелената валута спрямо кошница от валути, се повиши с 0,68% до 92,88 пункта, след като във вторник удари най-ниското си ниво за 2 години и половина от 91,621 пункта.

На пазара на суровини цените на петрола спаднаха, а фючърсите върху бензина се вдигнаха до нов двугодишен връх от 1,9140 долара за барел.

Фючърсите върху американския суров петрол WTI се понижиха с 48 цента, или 1%, до 45,96 долара за барел, а тези върху петрола сорт Брент - спаднаха с 1 долар, или 1,9%, до 51 долара за барел.

Спредът между Брента и американския суров петрол достигна най-високото си ниво от над две години и последно бе 5,39 долара за барел.

Златото се стабилизира в сряда, като фючърсите за доставките през декември се понижиха с 0,4% до 1314,10 долара за тройунция.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:57 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още