IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

S&P и Nasdaq отчетоха първите си три поредни месеца загуба от 2011 г. насам

Индексът Dow обаче успя да отчете ръст за месеца от 0,3%

23:20 | 29.02.16 г. 2
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Американските борси затвориха на червено в последния ден от февруари въпреки поскъпването на петрола, като S&P 500 и Nasdaq composite приключват месеца със спадове, съобщава CNBC.

Според трейдърите поевтиняването на акциите през следобеда до голяма степен се дължи на разпродаване на поръчки в края на месеца.

Разпродаването се засили към края на сесията, като S&P 500 затвори с около 0,8% надолу в рамките на деня и с 0,4% надолу за месеца. S&P и Nasdaq отчитат първите си три поредни месеца на загуба от 2011 г. насам. Nasdaq приключва февруари със спад от 1,2%.

Основният индекс Dow Jones industrial average приключи със спад от 124 пункта, но все пак успя да отбележи ръст от 0,3% за месеца. Home Depot и UnitedHealth допринесоха най-силно за загубите през сесията.

Спадът на акциите дойде въпреки поскъпването на петрола. Фючърсите на американския суров петрол поскъпнаха до 33,75 долара за барел с 2,96%, или 97 цента. Фючърсите на петрола сорт Брент също се вдигнаха с 87 цента, или 2,48%, до 35,97 долара за барел.

Здравният сектор се търгуваше с над 1% по-ниско, повеждайки губещите в S&P 500. Индексът iShares Nasdaq Biotechnology ETF (IBB) отчете спад от над 2,5%.

"Мисля, че днес беше наистина много гаден ден за фармацевтичните компании", каза Пол Йоок, мениджър на портфейл в BioShares. Той се позова на няколко водещи негативни заглавия за сектора в понеделник, включително новините около Valeant Pharmaceutical.

Акциите на компанията се сринаха с над 15%, след като оттегли предишните си прогнози, отложи конферентния си разговор за финансовите резултати за четвъртото тримесечие и заяви, че главният изпълнителен директор Майкъл Пиърсън се е завърнал от отпуск по болест.

На облигационните пазари доходността по 10-годишните държавни ценни книжа на САЩ приключи на ниво от 1,75%, а тази по 2-годишните облигации завърши на 0,78%.

На валутните пазари доларът се търгуваше с лек ръст спрямо основните световни валути, а еврото поевтиня до 1,087 за долар, най-ниското си ниво от 1 февруари насам.

Фючърсите върху златото за април поскъпнаха с 14,00 долара и приключиха на ниво от 1234,64 долара за тройунция.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:28 | 02.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още