IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Тримесечната печалба на Morgan Stanley скочи с 83%

По-високите приходи от търговска дейност, инвестиционно банкиране и управление на активи подкрепят финансовия резултат на банката

18:11 | 17.10.14 г.
Автор - снимка
Създател
Тримесечната печалба на Morgan Stanley скочи с 83%

Нетната печалба на Morgan Stanley за третото тримесечие скача с 83%. По-високите приходи от търговска дейност, инвестиционно банкиране и управление на активи подкрепят междинните финансови резултати на американската инвестиционна банка, пише MarketWatch.

За периода юли-септември нетната печалба на кредитната институция възлиза на 1,71 млрд. долара спрямо реализирания преди година положителен финансов резултат в размер на 906 млн. долара. Изгладената печалба на една акция възлиза на 84 цента при очаквания на експерти, анкетирани от Thomson Reuters, за печалба на акция от 54 цента.

Общите приходи се повишават с 12% до 8,91 млрд. долара. Изгладените приходи са със 7% повече спрямо година по-рано до 8,69 млрд. долара. Анализаторите прогнозираха приходи за 8,17 млрд. долара.

Изпълнителният директор на Morgan Stanley Джеймс Горман работи усърдно, за да преструктурира своята банка и да я направи по-стабилна след финансовата криза. До момента той успява да намали рисковете от търговията с облигации и да увеличи приходите от бизнеса по управление на активи.

Само приходите от търговия с акции нарастват с 4,3% на годишна база до 1,78 млрд. долара. Това е повече от приходите за 1,6 млрд. долара, които реализира Goldman Sachs през тримесечието.

Morgan Stanley се присъединява към Goldman Sachs и другите си конкуренти, увеличавайки приходите от търговия с финансови инструменти с фиксирана доходност, валути и суровини. Изгладените приходи от тази дейност растат с 19% на годишна база до 997 млн. долара. От банката отдават покачването на валутната търговия и секюритизираните продукти, докато резултатите от търговията със суровини и кредитни продукти са по-слаби.

Бизнесът на банката по управление на активи отново постига впечатляващи резултати. Приходите в поделението се увеличават с 1,9% на тримесечна и с 8,7% на годишна база до 3,78 млрд. долара.

Приходите от инвестиционни услуги на Morgan Stanley се повишават до 392 млн. долара през тримесечието спрямо 275 млн. долара година по-рано. Приходите от поемането на емисии акции растат до 464 млн. долара от 236 млн. долара през третото тримесечие на 2013 г. Същевременно приходите от поемането на емисии облигации са без изменение, а именно – 484 млн. долара.

Преди старта на търговията на Wall Street в петък книжата на кредитора поскъпват с 4,46% до 33,98 долара за брой. В четвъртък акциите на Morgan Stanley поевтиняха с 0,25% до 32,53 долара. От началото на годината те поскъпват с 3,73 на сто.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:00 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още