IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Тръмп е 45-ият президент на САЩ

Той си осигури над 270 електорални гласа след победата и в Уисконсин

09:33 | 09.11.16 г. 63
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

С победата си в Уисконсин  кандидат-президентът на републиканците Доналд Тръмп си осигури нужните над 270 електора в изборите в САЩ и ще стане 45-ият президент на страната, предава Bloomberg. 

С победата там той вече има цели 279 вота, докато Хилъри Клинтът има едва 218 вота.

Междувременно стана ясно, че Клинтън няма да дава изявления. 

Джон Подеста, председателят на предизборния щаб на Клинтън, заяви, че щабът няма да има какво да каже днес, 
съобщи Ройтерс. 

"Резултатът от президентските избори в САЩ е несигурен и кандидатката на демократите Хилари Клинтън няма да говори тази нощ", каза на разсъмване пред симпатизанти на бившата първа дама Подеста.

"За нея нещата не са приключили", заяви Подеста, докато републиканецът Доналд Тръмп напредваше към победата.

"Всеки глас е от значение. Резултатите от много щати са несигурни. Тъй че няма какво да говорим повече тази вечер", посочи той.

Междувременно германският министър на отбраната Урсула фон дер Лайен заяви пред телевизия ARD, че е била шокирана от междинните резултати на президентските избори в САЩ, сочещи преднина на републиканеца.

"Щом видях как се развиват нещата, изпитах сериозен шок", каза тя.

"Според мен Тръмп е наясно, че това не бяха избори в негова полза, а избори, насочени срещу Вашингтон, срещу системата", заяви Фон дер Лайен. Тя каза, че въпреки всичко гласуването е било "демократично и свободно", следователно "тази реалност трябва да се приеме".

Фон дер Лайен не даде прогноза какво ще се случи в трансатлантическите отношения. "Започва фаза, в която се сменя администрацията, появяват се много въпросителни", каза тя. По думите ѝ Европа има интерес САЩ "да останат открита страна, готова да носи отговорност".

Очаквайте подробности!

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:15 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

43
rate up comment 0 rate down comment 0
georgi_shum
преди 7 години
Мда така сме не простолюдието пем само кафе, най много някой и друг фреш ;) Не сме като вас Ентелигенцията дето ядете черен хайвер, пиете скъпо френско шампанско и се наслаждавате на гледката от прекрасната 60 квадратна панелна резиденция и вдишвате свежия, чист русенски въздух ;) Нали мило Ентелигено мишуенце:)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
42
rate up comment 0 rate down comment 0
ing5rov
преди 7 години
Пие си интелектуалното кафе и громи опонентите си ! Герги има нужда от аудитория !
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
41
rate up comment 1 rate down comment 1
nobel
преди 7 години
Напоследък сам ли си говориш? Симптоматично е - да знаеш
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
40
rate up comment 0 rate down comment 1
georgi_shum
преди 7 години
Много ми прилича на радостните крясъци на дете с умствени увреждания като му подарят бонбонче, меко казано. А по тежко - на откровен де.билизъм и шизофрения. Само и да добавя, че днес в разговора Тръмп е поканил Натеняху да посети САЩ при първа възможност!Та пред двата ужасни избора които американците имаха, Клинтън със всичките си безспорни недостатъци, зависимости, действия на ръба на закона, поне би била предвидима - всеки знае какво иска и какво би предприела за да го постигне и биха се намерили достатъчно здрави сили дори само вътре в САЩ, които да я озаптяват когато е нужно. А сега най могъщия пост в света отива в един тотално непредсказуем егоцентик, вече с ядрено куфарче. И може само да се молим този егоцентик, по някакво чудо Господне, да се превърне поне на половина в това, което се превърна най великия американски президент след ВСВ, гробокопача на СССР Р. Рейгън. Който дойде на власт пак като шут. Наистина трябва да се молим за такова развитие, но лично аз не тая надежди.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
39
rate up comment 0 rate down comment 1
georgi_shum
преди 7 години
..А същото време се кефите като дете със специални потребности на Тръмп, чийто един от първите разговори днес е бил с Натеняху. Натеняху нарича Тръмп най добрия приятел на Израел! Тръмп отвръща с гаранция за непоклатима подкрепа на САЩ към Израел и потвърждава изрезаната преди това в разговори между тях готовност да признае Йерусалим за столица на Израел.Ти осъзнаваш ли какво означава това? Осъзнаваш ли как това ще взриви, вече и без това взривения Близък Изток? Осъзнаваш ли, че това означава край на крехкия мир между еврей и араби. И че отново със 100% американска подкрепа за Израел там ще бъде такава касапница, че комбирана с тази в Сирия и Ирак, морето което сега ни залива ще стане цунами! А както напоследък Израел за да дразни САЩ , флиртува с Русия, представи си какво ще стане ако верно Тръмп и Путин се сдушат и Израел има подкрепата и на двамата? Касапница, която ще настане там кого ще засегне най много ? Та това вашето, без да ви обиждам (наистина не искам в случая)....
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
38
rate up comment 0 rate down comment 1
georgi_shum
преди 7 години
Не знам сляп ли си или какво? Къде видя да подкрепям някога Клинтън? От месеци говоря че и двамата са мега зле и не стават за тази работа. Като съм казвал, че Тръмпа е една идея по зле! И още мисля така. А това, как Тръмп ще донесе световен мир и магическата пръчка ще спре войните и *** тълпи не знам кви наивници трябва да сте. За това какви надежди възлагане на Тръмп ти Тошо, ге.я инженер и разните други знайни и незнайни кресльовци и колко измамени ще останете и как ще си оберете крушите от тоя форум като тоя натвори такива ***, ще ти дам най *** и съвсем пресен пример от първите действия на Тръмп от днес!Всичко вие тук мразите еврейте - обиждате ги, обвинявате ги за всички земни грехове, кризи, войни и т.н. А в същото време мразите Обама - първият американски президент от десетилетия, който отрито се опълчи на Израел, които ги натика леко в ъгъла, накара ги да преглътнат неща, които те само до преди 10 г не биха и чули без да подивеят ( визирам най вече сделката с Иран,)..
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
37
rate up comment 0 rate down comment 1
georgi_shum
преди 7 години
Аз за разлика от теб, не съм доказан алкохолик, не е идвала полиция в къщи да предотвратява пиянски скандали, за разлика от вас нали ;) така че пак - не прехвърляй собствените си негативи върху другите с риска да замажеш собствения си провал ;)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
36
rate up comment 0 rate down comment 1
georgi_shum
преди 7 години
Ще я изплакна като ти се из.храча отгоре ;) ще ти дам 20 лв после ;) Навит ли Душко ;) и както съм ти казвал много пъти - спри да занимаш аудиторията с нереализираните си г.ей мечти ;) Или отиди в някой спец. гей форум и там пиши на воля, или отиди на моста обслужи някой тираджия и мирясай ;)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
35
rate up comment 5 rate down comment 0
comet
преди 7 години
Този бунт (на относително здравата част от 90те % американци, предвождани от представител на едрият им бизнес) срещу статуквото (международният банково-корпоративен монополно задушаващ западен бизнес с инвестиции/позиции по цял свят) засега е само успешна трудно спечелена битка от Голямата Война. За себе си съм с впечатление, че не беше театро за пред електората, а по-скоро предвождано от феодалите въстание срещу турското робство. Дали ще доведе до Промяна на статуквото; Отцепена Държава; или Глътка въздух от дългата агония на Римската империя предстои да видим, ... но каквото и да е, предстоят интересни времена, а ние сме разположена на ветровит кръстопът в днешното голямо село. Бъдещето ни е функция на мъдрост, дипломация и мобилизация, та нека духовете на Предците ни и Природата ни да са ни на помощ, та да се обединим в борбата за оцеляване и подем! :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
34
rate up comment 3 rate down comment 0
majnata
преди 7 години
"От 1980 г. насам спечелилият в Гуам става президент."Това беше казано вчера.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още