IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Тръмп: Не искам бедняк да ръководи икономиката

Кабинетът на президента е сочен за най-богатия в историята на страната

16:41 | 22.06.17 г. 1
<p>
	<em>Доналд Тръмп и Уилбър Рос, министър на търговията. Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Доналд Тръмп и Уилбър Рос, министър на търговията. Снимка: Архив Ройтерс

Президентът на САЩ Доналд Тръмп заяви в сряда, че не би искал бедняк да ръководи икономиката, защитавайки кабинета си, сочен за най-богатия в историята на страната, съобщава БТА, позовавайки се на DPA.

"Някои казват: Защо назначихте богаташ да ръководи икономиката?". Така че аз отговарям... защото това е начинът на мислене, който искаме... защото те представляват страната", заяви Тръмп пред свои поддръжници в Айова.

"Те не искат парите. И трябваше да се откажат от много, за да поемат тези длъжности", каза президентът, имайки предвид особено министъра на търговията Уилбър Рос - милиардер и бивш инвеститор.

Тръмп, който също е милиардер, спомена и главния си икономически съветник Гари Коун.

"Това е президентът на Goldman Sachs. Умен. За да ни представлява, той мина от големи възнаграждения на фъстъци. Чакам да видя как ще го обвинят, че иска тази шепа пари. Това са хора с велики, брилянтни бизнес умове и това е, от което се нуждаем, това е, което ни е нужно, за да не се възползва светът от нас", подчерта Тръмп.

"Обичам всички хора, богати или бедни, но на тези точно позиции просто не искам бедняк. Има ли смисъл в това?", допълни той.

Министърът на образованието, назначен от Тръмп, Елизабет Девос е наследница на милиарди, за държавния секретар Рекс Тилърсън, бивш шеф на петролния гигант ExxonMobile, се твърди, че има стотици милиони долари.

Други богаташи в администрацията са финансовият министър Стивън Манучин - бивш мениджър на хедж фонд, министърът на жилищното строителство и градоустройството Бен Карсън, направил състояние от книги за медицинската си кариера и политическите си идеи.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:39 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 0
KP6952
преди 6 години
Съгласен съм с Тръмп. За да подкупят милиардер е необходимо поне едно петролно находище.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още