IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Wall Street изчаква сигналите на Джанет Йелън*

Акциите на Snap продължават да поскъпват, изпращайки пазарната капитализация на компанията до 28,4 млрд. долара

18:27 | 03.03.17 г.
<p>
	Джанет Йелън. Снимка: <em>Архив Ройтерс</em></p>

Джанет Йелън. Снимка: Архив Ройтерс

Водещите индекси на борсите отвъд Океана започват последния за седмицата търговски ден с понижения в очакване на коментари от председателя на Федералния резерв Джанет Йелън. По-късно днес тя ще говори пред бизнеса в Чикаго, пише CNBC.

Пазарите очакват сигнал дали ще има промяна в политиката на Федералния резерв скоро, допълва изданието. В момента шансът за увеличаване на лихвата през март, определян от инвеститорите, е 77,5%.

"При толкова високи очаквания от пазара, мисля, че лихвата ще бъде повишена", прогнозира Брент Шут, стратег в Northwestern Mutual Wealth Management.

Водещите индекси на борсите са напът да отчетат седмични ръстове, но в момента се движат на червена територия. Dow Jones губи 31 пункта до 20 971,24 пункта. На представянето на индекса натежава представянето на Boeing.

Имотният сектор е в основата на загубите за широкия S&P500. Стойността на индекса се понижава с 0,15% до 2 378,25 пункта. За технологичния Nasdaq спадът е в рамките на 0,16 на сто до 5 851,87 пункта.

Акциите на Snap продължават своя ход нагоре - цената им достига до 28,79 долара за брой, или ръст от 17%. Пазарната капитализация на компанията, която излезе на борсата през тази седмица, вече се изчислява на 28,4 млрд. долара, изчислява Market Watch.

Цената на петрола се повишава, но най-вероятно седмицата ще приключи с понижения след данните за ръст на резервите от горива в САЩ. Лекият суров петрол поскъпна с 0,6% до 52,90 долара за барел. Европейският Brent достигна цена от 55,37 долара за барел, което е повишение от 0,5 на сто. 

На валутните пазари стойността на долара намалява спрямо основните валути. Едно евро се разменя за 1,056 долара, а японската йена достигна до 114,48 долара.

* Данните са актуални към 18:15 часа

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:25 | 28.08.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още