IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Wall Street прекъсна позитивната си серия

Обратът при петрола и по-лошите данни за икономиката на Китай предизвикаха разпродажбите

23:14 | 08.03.16 г. 1
Wall Street прекъсна позитивната си серия

Американските акции прекъснаха позитивната си серия. В днешната сесия Dow Jones се понижи с 0,64% до 16 964 пункта, S&P 500 изтри 1,12% до 1 979 пункта, а Nasdaq записа спад от 1,26% до 4 648 пункта.

По-значителната част от загубите се натрупаха през последния един час от сесията, отбелязва MarketWatch.

Обратът при цената на петрола и по-лошите данни за икономиката на Китай предизвикаха разпродажбите в днешната сесия. Според някои анализатори обаче не става въпрос за нов колапс на пазара, а по-скоро за изтегляне на печалби – нещо обичайно в случай на по-резки движения на пазарите и при “вакуум” на новини, пише CNBC.

От компонентите на индекса на сините чипове най-сериозни загуби претърпяха Caterpillar и Goldman Sachs Group – съответно 4,07% и 2,41%.

Енергийната индустрия се представи най-зле в състава на по-широкия индекс, като акциите на енергийните компании изгубиха средно 4 на сто.

Цените на петрола се понижиха в днешната сесия на стоковата борса в Ню Йорк, след като вчера достигнаха най-високите равнища от началото на годината.

Фючърсите на лекия американски суров петрол със срок на доставка през април поевтиняха с 3,7% (1,4 долара) до 36,5 долара за барел. В Лондон майските контракти на сорта брент изгубиха 2,9% (1,19 долара) до 39,65 долара за барел.

Анализаторите очакват, че запасите от черно злато на САЩ са се увеличили през миналата седмица, съобщава MarketWatch. Предстои американската Агенция за енергийна информация да публикува данните си утре. Очакванията са за ръст на петролните резерви от 3 млн. барела за миналата седмица.

Пазарът продължава да оценява и перспективите пред добивите. Правителството на Еквадор съобщи вчера, че производителите на петрол от Латинска Америка ще се срещнат в петък, за да изработят стратегия за спиране на спада на цените на суровината.

Министърът на петрола на Кувейт междувременно съобщи днес, че страната му ще се съгласи на “замразяване” на добивите само ако и другите големи производители, включително и Иран, ограничат производството.

Фючърсите на златото поевтиняха в днешната сесия, тъй като слабостта на американския пазар на акции не успя да осигури достатъчно търсене за благородния метал. Контрактите със срок на доставка през април финишираха на ниво от 1 262,9 долара за тройунция, което е с 0,1% (1,1 долара) по-ниско спрямо вчерашния финал на сесията на стоковата борса в Ню Йорк.

Доходността по американските държавни облигации се задържа на по-ниски равнища. Доходността то 2-годишните държавни ценни книжа достигна 0,86%, а по 10-годишните - 1,83%.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:44 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още