IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Wall Street приключи търговията с понижения

Акциите на компанията за търговия на дребно Macy's се сринаха със 17%, което се отрази негативно и на S&P 500

23:14 | 11.05.17 г. 1
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Акциите на американските борси затвориха с понижения в четвъртък, след като секторът на компаниите за търговия на дребно отчете рязък спад на фона на слабите резултати на Macy's за тримесечието, съобщава CNBC.

„Когато разгледате търговията на дребно и потребителските разходи, те отново предизвикват опасения за потребителите“, казва Фил Бланкато, главен изпълнителен директор на Ladenburg Thalmann Asset Management. “Двигател на американската икономика са потребителите, независимо дали това ви харесва или не“.

Индексът S&P 500 спадна с 0,2%, като Macy's и Nordstrom се отразиха най-негативно. Индексът на търговците на дребно SPDR S&P Retail ETF (XRT) изтри 2,4% от стойността си, след като акциите на Macy's потънаха със 17%.

Коригираната печалба на компанията за търговия на дребно за тримесечието се оказа 24 цента на акция, а приходите – 5,34 млрд. долара. Анализаторите, анкетирани от Ройтерс, очакваха компанията да постигне печалба от 35 цента на акция с продажби за 5,47 млрд. долара.

Макар че имаше отрицателно влияние от 4 цента в резултат на по-високите данъци, оценката все пак разочарова заради по-слаби сравними продажби и брутни маржове“, каза анализаторът на Atlantic Equities Даниела Недялкова в коментар до клиентите си в четвъртък. „Насоките за финансовата 2017 г. както по отношение на сравнимите продажби, така и на печалбата на акция, бяха потвърдени, но с по-слабото начало на първото тримесечие Macy's ще трябва доста да навакса“.

Индексът на сините чипове Dow Jones industrial average отчете спад с около 25 пункта, след като за кратко се понижи с над 100 пункта, като Home Depot допринесе най-много за загубите. На обратната страна, в подкрепа на бенчмарка, бе Caterpillar, чийто акции поскъпнаха с 0,8%, след като Bank of America подобри рейтинга му до „buy” от неутрален.

Технологичният Nasdaq composite също приключи сесията с 0,2% надолу.

На пазара на облигации доходността се повиши след няколко представяния на данни, но малко след това отново се върна надолу. Доходността по 10-годишните държавни ценни книжа спадна до 2,40 процента, а по двегодишните държавни облигации – до 1,343%.

На валутните пазари щатският долар спадна за пръв път от пет дни спрямо йената на фона на опасенията около изненадващото уволнение на директора на ФБР от президента Доналд Тръмп.

Двойката достигна до нива от 113,50 йени. Сега имаме нужда от импулс от нов двигател, тъй като ежедневните неща, които следим показват, че курсът долар/йена е преоценен“, казва Марк МакКормик, ръководител по валутните стратегии в TD Securities.

Индексът на долара отчете понижение от 0,09% до 99,58 пункта спрямо кошница от валути.

На пазара на суровини цените на петрола се повишиха с над 1%. Фючърсите върху американския суров петрол с 46 цента, или 0,97%, до 47,79 долара за барел, а върху петрола сорт Брент - с 52 цента, или 1,04%, до 50,74 долара за барел.

Фючърсите върху златото за доставката през юни се повишиха с 5,65 долара до 1224,55 за тройунция.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:06 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още