IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Wall Street записва ръстове в очакване на поредната реч на представител на Фед*

Инвеститорите ще следят изказването на Лейл Брейнард в 19:15 часа българско време

17:37 | 12.09.16 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Акциите на американските фондови борси се търгуват с повишения, след като отвориха сесията на червена територия, съобщава CNBC.

„Знаем със сигурност, че пазарът не обича несигурността, а сега имаме два основни източника на несигурност – Фед и изборите“, казва Адам Сархан, главен изпълнителен директор на Sarhan Capital.

Goldman Sachs натежа най-много на индекса на сините чипове Dow Jones Industrial Average. Малко след отварянето на търговията обаче индексът се върна на зелена територия, като най-голям принос има Apple. В широкия измерител S&P 500 повежда секторът на телекомуникациите.

„Глобалните фондови пазари са под натиск след разпродажбите в САЩ в петък“, посочва Кейти Стоктън, главен технически стратег в BTIG.

Председателят на Фед за Атланта Денис Локхарт призова в понеделник за сериозна дискусия за повишението на лихвите по време на заседанието в края на септември.

В коментар, публикуван малко след полунощ, гуверньорът на Фед за Минеаполис Нийл Кашкари отбелязва, че пазарът на труда е „близо до нормалното“. Според него обаче инфлацията все още е под 2-процентовата цел на Фед, а икономическият растеж е много под нормалното от преди кризата. По думите му са нужни структурни реформи за засилване на икономическия растеж на САЩ.

Инвеститорите очакват речта на управителя от Фед Лейл Брейнард в 13:15 часа местно време в Ню Йорк (19:15 часа българско време).

Американският лек суров петрол WTI поевтинява с 0,59% до 45,61 долара за барел, а цената на Брента се понижава с 0,5% до 47,77 долара за барел.

Златото поевтинява с 0,36% до 1 329,75 долара за тройунция.

Еврото се обменя за 1,1231 долара, а курсът на йената е 101,97 йени за долар.

Доходността по двегодишните облигации се понижава до 0,786%, а тази по 10-годишните книжа расте до 1,678%.

*Данните са актуални към 17:20 часа българско време.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:10 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още