IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Wall Street започва новата седмица с леко отстъпление

Пазарът е уморен, всички изчакват, казва инвестиционен стратег

18:38 | 25.07.16 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Американските индекси започват новата седмица с леки отстъпления. Борсовите участници се настройват за богата на събития седмица, коментира AFP. Сезонът на отчетите се засилва, а освен това във фокуса ще са и редица решения на централни банки за паричната политика, по-специално на Федералния резерв и на Японската централна банка (BoJ).

В първите часове на сесията Dow Jones отчита спад от 0,3 на сто до 18 519 пункта, а S&P 500 и Nasdaq спадат с 0,2 и 0,1 на сто.

„Пазарът изглежда уморен“, твърди пред Ройтерс главният инвестиционен стратег на Tuttle Tactical Management Матю Тутл. „Днес всички знаят само едно – да изчакаме“.

„Бичият пазар ще продължи, но сега се намираме в зряла фаза“, казва друг стратег. Оценките вече са твърде високи, смята той.

ФЕД ще оповести решението си за нивото на лихвите в сряда. Като цяло се очаква да няма промяна, но инвеститорите ще внимават за детайли и нотки в изказването на Джанет Йелън, които могат да дадат насоки за бъдещите реакции.

По отношение на отделните компоненти вниманието приковава Yahoo. Повече от 20 години след основаването си интернет пионерът губи своята самостоятелност, като продава основния си бизнес за малко над 4,8 млрд. долара на американския телекомуникационен концерн Verizon. Акциите на Yahoo се обезценяват с 1,2 на сто.

Сред печелившите със скок от 8,8 на сто се откроява конкурентът на Verizon Sprint. Благодарение на различни отстъпки телекомът успява да привлече повече клиенти на твърд договор. Приходите за тримесечието в размер на почти 8 млрд. долара са малко над очакванията на анализаторите, но акциите на компанията за привличане на клиенти са я вкарали в зоната на загубите.

Акциите на Kimberly Clark се обезценяват с 1,3 на сто. Производителят на потребителски стоки за всекидневна употреба отчита по-ниски приходи във всички области, натоварен от валутни ефекти, но успява да надмине пазарните очаквания.

Книжата на Danaher поскъпват с 0,3 на сто, след като корпорацията отчете 17%-ов ръст на приходите.   

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:03 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още