IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Facebook отново отлага старта на собствената си видеопродукция

Много източници смятат, че закъсненията са свързани с продуктите, а мрежата още изгражда тази функция в приложението и уебсайта си

10:54 | 22.05.17 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Големите усилия на Facebook за навлизане на пазара на оригинално видеосъдържание отнемат повече време от очакваното.

Плановете на социалната мрежа за пускане на оригинални предавания, създадени само за Facebook, отчитат закъснение и може да не се осъществят до края на лятото, предава ReCode, позовавайки се на многобройни източници.

Facebook се намира в преговори с различни издатели от месеци, за да се създадат тези видеоклипове в телевизионен стил, които ще се намират в преработения видеораздел на приложението. Компанията първоначално искаше да ги пусне до април, а след това отложи тази дата до средата на юни с надеждата да разкрие тези предавания, или поне някои от тях, когато медийният свят се събере в Южна Франция за рекламодателската конференция Cannes Lions през следващия месец.

Сега пускането е отменено отново и вероятно няма да видим телевизионните усилия на Facebook до края на юли или началото на август, според няколко източника. Също така е възможно това да отнеме дори повече време.

Говорител на Facebook отказва коментар по темата пред ReCode. 

Не е съвсем ясно какво причинява закъснението, а Facebook не споделя никакви конкретни причини с партньорите си, въпреки че много източници смятат, че закъсненията са свързани с продуктите. Това означава, че Facebook все още изгражда тази видео функция в приложението и уебсайта си.

Едно предизвикателство, например, е да се разбере къде тези предавания ще бъдат публикувани извън видео раздела. Ще имат ли собствена страница? Или ще бъдат настанени като част от страницата на издателя? Facebook работи над всичко това, а тази дейност се ръководи от Рики ван Веен, ръководител на глобалната творческа стратегия на Facebook, който се присъедини към компанията по-рано тази година, преминавайки в нея от CollegeHumor.

Надеждата е, че този тип висококачествено съдържание ще направи Facebook дестинация за видео по същия начин, по който са и Netflix и YouTube.

„Днес начините за влизане във Facebook са по-различни", обясни изпълнителният директор Марк Цукърбърг през февруари по време на конферентен разговор с анализатори. „Преживяването трябва да изпълни това обещание – че искате да гледате видеоклипове, вие искате да сте в крак със съдържанието, което гледате епизодично седмица след седмица. Това ще бъде мястото, където ще правите това".
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:54 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Социални мрежи виж още

Коментари

Финанси виж още