IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Facebook ще следи по-строго качването на видеоклипове

Компанията е критикувана, че не се бори достатъчно с копиращите видео съдържание без разрешение

13:35 | 31.08.15 г.
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Facebook е остро критикувана от създателите на видеоклипове за интернет, които твърдят, че платформата не успява да опази видеата им от публикуване без разрешение. Ето защо в момента социалната мрежа се опитва да улесни начина, по който те могат да защитават съдържанието си, особено когато въпросният клип набере голяма популярност, пише Wall Street Journal.

Технологичният гигант, който води битка с YouTube на Google за надмощие в света на видео съдържанието в интернет, създава технология, която бързо да разпознава видеата, които са копирани директно, от тези, които са ги качили първо в мрежата.

В публикация в блога си Facebook посочва, че работи с група от създатели на видеа по инициативата, включително многоканалната мрежа Fullscreen, която е особено критична към социалната мрежа по този въпрос.

“Тази технология е съобразена с нашата платформа и ще позволи на създателите на видеа да откриват копия на своите клипове във Facebook из страници, профили, групи и места”, заяви Facebook. “Нашият инструмент ще оценява милиони качени видеа бързо и точно, а когато открие съвпадения, създателите на видеата ще могат да ни докладват, за да отстраним нередностите”.

Досега Facebook разчиташе на технологичния си партньор Audible Magic да ѝ помага да открие неразрешено видео съдържание чрез аудио сканиране. Но тези усилия не са достатъчни, защото компанията не спира да получава редица жалби.

Новата технология е напълно автоматизирана. Създателите на съдържание ще имат достъп до уеб-базирано табло, което ще им дава възможност да идентифицират клипове, от които се интересуват.

Освен че помага за идентифициране на дублиращи се клипове, Facebook обяви, че продължава да подобрява своите политики, насочени към потребителите, които многократно пускат клипове без разрешение. Възможно е въпросните потребители да бъдат блокирани, така че да не могат да публикуват видеоклипове и снимки във Facebook, твърди източник, запознат с въпроса.

Компанията разкри, че в момента разработва новата технология и планира да координира работата си със своите партньори, така че с времето да подобри услугата.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:53 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Социални мрежи виж още

Коментари

Финанси виж още