IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Instagram се справи с бъга, който изложи потребителски данни на опасност

Компанията работи по подобряването на сигурността си

10:00 | 04.09.17 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Мобилното приложение за публикуване на снимки и видео Instagram на Facebook обяви, че бъгът, който е изложил публично важна информация, включително имейли и телефонни номера, е бил поправен бързо. Новината обяви главният технологичен директор Майк Кригер, цитиран от Bloomberg.

По думите му няма пароли, които да са били разкрити. В момента компанията работи с властите по превенцията на потенциален бъдещ подобен проблем, обясни Кригер в публикация в блога на компанията.

Същевременно някои знаменитости са притеснени, че тяхна информация може да е била засегната. По-рано тази седмица профилът на певицата Селена Гомез в Instagram беше деактивиран, след като пусна голи снимки на Джъстин Бийбър, бившия приятел на звездата. Гомез има най-следвания акаунт в Instagram.

От своя страна, компанията вярва, че малък процент от акаунтите са засегнати, макар че не може да обяви кои са конкретните профили, които са били компрометирани. Тя не е отговорила веднага на запитванията за допълнителни коментари.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:27 | 06.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Социални мрежи виж още

Коментари

Финанси виж още