IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Twitter пуска алгоритми срещу коментари на омразата

Новата функционалност ще се бори и срещу фалшивите новини

08:56 | 02.03.17 г. 3
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

В борбата си с речта на омразата и обидите услугата за кратки съобщения Twitter ще залага в бъдеще също и на компютърни програми и алгоритми, вместо само на съобщения от други потребители, предава Ройтерс.

На засечените с помощта на специални алгоритми акаунти могат да бъдат наложени временни ограничения, съобщи в корпоративния блог мениджърът Ед Хо. 

Така например туитовете на автоматично разпознавани потребители, които сеят омраза или умишлено разпространяват неверни новини, могат да бъдат видими за определен период от време само за последователите им, но не и за широката общественост. Технологията вероятно ще прави и грешки, но Twitter ежедневно ще работи по подобрението ѝ, уверява Хо.

Услугата за кратки съобщения, подобно на големия си конкурент Facebook, среща все по-силен натиск за борба срещу коментари, сеещи омраза, тормоз и фалшиви новини (Fake News). Интернет активисти обаче предупреждават, че това може да доведе до цензура.

Досега Twitter разчиташе на съобщения от страна на потребителите, за да се справи с недобросъвестното ползване, а редица акаунти бяха блокирани или изтривани.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:04 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Социални мрежи виж още

Коментари

2
rate up comment 2 rate down comment 0
majnata
преди 7 години
Модеараторите вече алгоритми ли ги викат бе...хм , алгоритъм амстердам...!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 4 rate down comment 0
Jay Gould
преди 7 години
''Алгоритмите'' и там и във Фейса се състоят от хора - цензори с левичарско-ислямска насоченост. Това и обяснява защо гола гръд се трие веднаха, а рязана не глави или терористична пропаганда не се трие. Обяснява и защо десетките хиляди фалшиви партийни профили в България стоят и никой не ги трие, а се трият реални акаунти на неудобни на партиите хора.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още