IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Twitter влиза в битката за таланти, създаващи онлайн видео

Социалната мрежа ще плаща дял от приходите си от реклама на създателите на съдържание в САЩ

09:10 | 31.08.16 г.
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Twitter навлиза в битката за привличане на таланти в своята платформа, посочвайки, че ще позволи на американските потребители, които качват видео, да получават дял от приходите от реклама, предава Ройтерс.

Twitter, Facebook, Snapchat и YouTube се конкурират за привличането на най-големите таланти в създаването на видео съдържание, на фона на вълната от телевизионен тип реклами, които се пренасят в интернет.

Twitter вече споделя дял от приходите си с медийните компании и тези, които предлагат развлекателни продукти, като CBS и Националната футболна лига, които публикуват видеа в рамките на нейната програма Amplify Publisher. Тази възможност сега ще бъде отворена към всеки потребител на микроблогинг платформата, обяви в блога си компанията.

YouTube отдавна предлага на видео звездите си дял от своите приходи. Facebook, която през последните месеци разви продукта си за видео на живо – Facebook Live, плаща на сравнително малък брой медийни компании и известни личности, за да създават видео съдържание.

Facebook обяви, че тества начини за „създаването на устойчив, дългосрочен модел за монетизация на видеото на живо, което включва нови и различни начини за споделяне на приходите с някои партньори“.

Instagram и Snapchat също разчитат на популярни личности, които имат милиони последователи, за да помагат за ангажирането на потребителите и за насърчаване на растежа, като публикуват лични снимки и видеа.

Новата програма на Twitter ще предлага на създателите на видео съдържание 70% от приходите. YouTube, която е собственост на Google, споделя 55% от приходите си от реклама с авторите.

Twitter твърди, че отделните потребители също така ще могат да споделят видеата си в други платформи.

Под ръководството на главния изпълнителен директор Джак Дорси компанията направи значителни стъпки към видеото, сключвайки сделки с няколко медии и спортни организации за стрийминга на ключови събития.

Акциите на Twitter се потопиха с 0,5% и приключиха търговията в Ню Йорк във вторник на цена от 18,38 долара за брой. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:10 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Социални мрежи виж още

Коментари

Финанси виж още