IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

АВВ повиши енергийната ефективност в завод на Renault-Nissan и Daimler

Технология на АВВ подобрява енергийната ефективност в новия завод с 20%

16:26 | 08.12.16 г.
АВВ повиши енергийната ефективност в завод на Renault-Nissan и Daimler

Съгласно съвместната инициатива на Сибола и АВВ, мениджърите и енергетиците  в страната имат достъп до последните разработки за повишаване на енергийната ефективност в предприятията от АBB, реализирани успешно в по света, като стратегическото предприятие на Renault-Nissan и Daimler, разположено в Агуаскалиентес, Мексико.

Технологичните решения на АВВ са използвани за захранването на цялата електрическа система на завода. Проектът включва иновативния комбиниран прекъсвач и енергиен мениджър, който използва 25% по-малко мед от традиционните прекъсвачи и повишава енергийната ефективност с до 20%.

Съвместното предприятие на Renault-Nissan и Daimler в Мексико, стартирало тази година, има годишен производствен капацитет 1,1 млн. превозни средства. Автомобилната индустрия в Мексико показа голямо увеличение през 2014 и 2015 г., като достигна  производството на 3.4 милиона автомобили и лекотоварни автомобили .

АВВ предоставя своите технологични нововъведения и експертен опит на Nissan и Daimler, които намаляват въглеродния отпечатък на завода, повишават енергийната ефективност и защитават хората и оборудването си. Този проект поддържа фокуса на стратегията на АВВ върху стимулиране на подобренията в промишлената производителност и намаляване на консумацията на енергия.

Центровете за управление на двигателите са интегрирани в обща интелигентна система, за да защитават персонала срещу електрически къси съединения и да осигуряват условия системата да работи с максимална ефективност и обезпечаващи непрекъсвания на работата.

Системата за автоматизирано осветление отговаря на най-високите изисквания за приложения в управлението на съвременни сгради - поддържана е от най-модерните сградни контролери (осветление, защита от слънцето, отопление, вентилация и климатизация) и интелигентни мрежи, което допринася значително за оптимизацията на потреблението на електроенергия, опростяването на сградното наблюдение и намаляване на разходите за поддръжката.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:04 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Софтуер виж още

Коментари

Финанси виж още