IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Подобряване на бизнес процесите чрез софтуер за разпознаване на документи

Възвращаемостта на инвестицията е бърза, а бизнес процесите по-ефективни с добър софтуер

08:00 | 04.05.17 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Източник: Abby Solutions</p>

Източник: Abby Solutions

Изправени пред постоянно променяща се бизнес среда, жестока конкуренция и усилена цифровизация, фирмите трябва да се приспособяват бързо и ефикасно. Някои нововъведения изискват големи ресурси (както от гледна точка на инвестирано време, така и на финанси) и предполагат трудно внедряване.

Потокът от документи винаги е бил сериозен проблем за работещите в офиси. На пръв поглед той може да изглежда като леко неудобство, нищо повече. Но всъщност е сериозен проблем, който е източник на значителни финансови разходи.

Малко статистика: средна българска компания с 50 служители изразходва 480 (!) часа на година за препечатване на текстове от хартиени, сканирани или снимани документи. Изразено в реална сума, това представлява най-малко  3000 евро. 3000 евро е абсолютно и незадължително пилеене на пари, което лесно може да се избегне.

Друг често срещан проблем е работата с PDF документи. Спомнете си колко време ви отне редактирането, конвертирането или копирането на информация от PDF файлове последния път? А останахте ли доволни от резултатите? Вероятно отговорът на последния въпрос е "не". Не се изненадвайте – повече от 2/3 от работещите в офиси са срещали проблеми при работата си с PDF файлове, така че не сте единствени.

Независимо от размера на компанията или промишления отрасъл, в който работи, тези проблеми са познати на почти всички организации. А има лесно решение, което се справя с всички гореспоменати проблеми – това е наскоро публикуваната версия на добре известния софтуер ABBYY FineReader 14.

Новият FineReader ви позволява да работите с всички видове хартиени, сканирани и PDF документи по следния начин:

1. Работете с PDF файлове по същия начин, както работите с файове в Word. Ще можете да редактирате текст и снимки, да добавяте, премахвате или пренареждате страниците във вашите PDF документи.
2. Конвертирайте сканираните и отпечатани документи и PDF файлове във всички видове редактируеми формати – Word, Excel, PowerPoint и др. Сега можете бързо да намирате, копирате и редактирате всяка информация в текст, таблици или изображения.
3. Сравнявайте споразумения и договори в различни формати – например сканирано копие, PDF или дори разпечатани споразумения. Програмата ще разпознае текста, ще намери разликите и ще подчертае съществените промени.

С такава богата функционалност не е необходимо да купувате никакъв допълнителен софтуер за задачи, свързани с обработка на документи. Затова купуването на FineReader 14 спестява от бюджета на компанията и има висока възвращаемост на инвестицията.

Нека погледнем цифрите отблизо. Средно за организация с 50 служители са необходими около 9 месеца за изплащане на покупката на ABBYY FineReader 14, а възвръщаемостта на инвестицията достига до 210% за 2 години. Излишно е да казваме, че това е успешна средносрочна инвестиция. FineReader ви предоставя възможност да увеличите ефективността на офис лужителите и така да повишите ефективността на целия бизнес.

Изтеглете пробната версия на FineReader и започнете да подобрявате бизнес процесите и възвращаемостта на инвестициите си още сега.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:37 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Специални предложения виж още

Коментари

Финанси виж още