IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Петролът поевтинява след по-голям от очакваното ръст в резервите в САЩ

Американският петролен институт отчете повишение на запасите в САЩ с 9,3 млн. барела през миналата седмица

10:13 | 02.11.16 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Цените на петрола останаха слаби по време на азиатската търговия в сряда, след като данни от САЩ показаха по-висок от очаквания ръст в резервите, съобщи Investing.com. Така се засилиха мечите нагласи на пазарите.

Американският лек суров петрол WTI поевтинява с 0,84% до 46,28 долара за барел, а цената на европейския бенчмарк Брент се понижава с 0,56% до 47,87 долара за барел към 10:00 часа българско време. 

Във вторник Американският петролен институт обяви, че запасите в САЩ са се повишили с 9,3 млн. барела през седмицата до 28 октомври. Това беше далеч над очакванията на пазарите. 

Резервите от бензин се понижават с 3,6 млн. барела, тези от дестилирани продукти записват спад от 3,1 млн. барела. В хранилището в Кушинг, щата Оклахома, което се смята за разпределителен център за WTI, резервите растат с 1 млн. барела.

Официалните данни от Администрацията за енергийна информация се очакват днес в 16:30 часа българско време.

Предварителната договорка в ОПЕК за понижаване на резервите в САЩ продължава да е във фокуса на вниманието на пазарните участници. Страните членки на картела се очаква да договорят детайлите по евентуалното споразумение на срещата на 30 ноември във Виена.

Все повече се засилват спекулациите, че до сделка може и да не се стигне, тъй като страни, включително Ирак, Иран, Нигерия и Либия, може и да не участват. Позицията на Русия, която не е членка на ОПЕК, също не е напълно ясна.

Още новини и анализи за петролния пазар четете тук.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:26 | 02.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още