IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Петролът продължава да поевтинява, спадът в цената е близо 1%

Между началото на август и края на миналата седмица петролът поскъпна с около 20%. Оттогава обаче се наблюдава понижение с над 3,5 на сто

09:51 | 23.08.16 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Петролът поевтинява с около 1% във вторник, след като Goldman Sachs заяви, че ръстът в цената през август не е бил устойчив. Освен това според инвестиционната банка подновените спекулации за евентуално замразяване на добива няма да облекчат свръхпредлагането на пазара, посочва агенция Ройтерс.

Към 9:40 часа българско време американският лек суров петрол WTI поевтинява с около 0,93% до 46,97 долара за барел, а цената на европейския бенчмарк Брент се понижава с 0,73% до 48,80 долара за барел.

Между началото на август и края на миналата седмица петролът поскъпна с около 20%. Оттогава обаче се наблюдава понижение с над 3,5 на сто. 

Пазарът започна да се възстановява преди около две седмици, когато министърът на петрола на Саудитска Арабия заяви, че страната може да работи заедно с други петролни производители, за да стабилизира цените. През септември в Алжир ще има неформална среща на ОПЕК. Цените бяха подкрепени и от готовността на Русия да участва в тези евентуални преговори.

Френската BNP Paribas заяви, че „наративът за бързото ребалансиране на петролния пазар се натъкна на няколко пречки, след като някои от смущенията в предлагането от второто тримесечие се върнаха, добивът в ОПЕК нарасна, а прогнозираните драматични спадове при шистовите производители в САЩ така и не се случиха“.

Още новини и анализи за петролния пазар четете тук.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:56 | 30.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още