IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Петролът се търгува в тесни граници

Златото поскъпва, тъй като трейдърите очакват Федералният резерв да остави лихвените проценти непроменени

09:55 | 28.10.15 г.
Петролът се търгува в тесни граници

Петролът се търгува без големи изменения в сряда след големите понижения в цената, записани в предишната сесия, съобщава WBPonline.

Фючърсите върху американския суров петрол WTI поскъпват с 0,09% до 43,24 долара за барел, след като във вторник цената за кратко падна под 43 долара за пръв път от 28 август.

Европейският бенчмарк Брент се търгува с 0,02% ръст за 46,82 долара за барел. Цената на този сорт петрол падна до 46,41 долара за барел във вторник, което беше най-ниското ниво от средата на септември.

Във вторник цената на WTI приключи сесията със спад от 1,8%, а на Брента – с 1,5% понижение.

Резервите от суров петрол в САЩ нарастват с 4,1 милиона барела до 477,1 милиона през седмицата до 23 октомври, сочат данните на Американския петролен институт. Количеството за пореден път е над очакванията за повишение от 3 милиона барела. 

От друга страна, запасите в хранилището в Кушинг, Оклахома, което е разпределителен центъра за WTI, намаляват със 748 хил. барела през миналата седмица.

Официалните правителствени данни за резервите ще бъдат публикувани по-късно днес от Администрацията за енергийна информация. Анализаторите очакват повишение пета поредна седмица.

Златото поскъпва в сряда, тъй като трейдърите очакват Федералният резерв на САЩ да остави лихвените проценти непроменени след заседанието си, което приключва днес.

Фючърсите върху благородния метал се търгуват с 0,46% ръст до 1 171,20 долара за тройунция.

„Фед може и да не действа този път, но все още трябва да се фокусираме над това“, смятат анализаторите на Wing Fung Financial Group, базирана в Хонконг. „Преди това инвеститорите предпочитат да изчакат и да видят. Нагласите на пазара са на меча територия и все още има рискове за златото“, пише в изявлението на компанията.

Решението на Фед и всякакви бъдещи мерки от паричната политика ще повлияят на долара, което от своя страна ще се отрази и на суровините в долари. В сряда доларовият индекс поскъпна с 0,06% до 96,968 пункта.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:13 | 01.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още