IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Все по-малко са инвеститорите, залагащи на спад в цената на петрола

Наближава януари, когато ОПЕК и страните извън картела трябва да започнат да прилагат договорката за понижение в добива

09:27 | 25.12.16 г. 2
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Инвеститорите в петрол изглежда имат все по-малко основание да се съмняват, че ОПЕК и други ключови производители ще спазват споразумението за понижаване на добива, пише Bloomberg.

Все по-малко са залозите, че американският лек суров петрол WTI ще достигне най-ниското си ниво от август 2014 г. с наближаването на януари, когато ОПЕК и страните извън картела трябва да започнат да прилагат договорката. На 20 декември волатилността на петролните пазари се понижи до най-ниското си ниво от над две години, а в петък фючърсите затвориха сесията на 17-месечен връх.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.

Последна актуализация: 21:34 | 28.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 3 rate down comment 1
Naiv
преди 7 години
В момента се работи по формула за икономически ръст при спадане на производството и вдигане на цените .
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 6 rate down comment 1
nobel
преди 7 години
Когато чета подобни статии винаги си задавам въпроса по какво петрола се различава толкова много от всички останали стоки, произвеждани на Земята. Защото ако имаме спад на производството в кой да е друг отрасъл надаваме вой до небето и го наричаме "намаляване на производителността". Когато имаме спад в производството на петрол се радваме и викаме "ура". Каква е разликата? Защото според мен принципна разлика няма и имаме много голямо свръхпроизводство на всичко. Намаляването на производството и увеличаването на цените би била много добра новина за всеки производител, не само за производителите на петрол. И не толкова добра за консуматорите, естествено. Не мога да разбера защо се опитвате да ни накарате да се радваме на скъпите горива. Единственото ми логично обяснение е, че чисто и просто производителите на петрол имат най-много пари и си плащат за подобен род "информация"
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още