IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Ограничиха интернет достъпа от киоските в Ню Йорк

Редица потребители се оплакаха, че част от хората се възползват прекомерно от услугата

14:20 | 15.09.16 г.
<p>
	<em>Снимка:&nbsp;</em>LinkNYC</p>

Снимка: LinkNYC

Разработчиците, стоящи зад публичните киоски за безжичен интернет в Ню Йорк, твърдят, че са ограничили възможностите за сърфиране в мрежата в отговор на критиките, че част от потребителите се възползват прекалено много от услугата, пише Wall Street Journal.

В момента разработчиците и властите в града проучват различни решения, като поставяне на времево ограничение за сърфирането, твърди Джен Хенсли, генерален мениджър на LinkNYC, нюйоркски консорциум от три компании, разработващи киоските.

Има общо 400 киоски, поставени в три квартала на града. Потребителите все още имат възможност да получат достъп до безжичен интернет от тях посредством собствените си устройства.

„Мрежата на LinkNYC е създадена като мобилна мрежа за хора, които се движат из града“, коментира Хенсли. „Ако имате възможност да използвате ваше собствено устройство в нашата Wi-Fi мрежа, чудесно. А ние ще ви насочим към други места, където интернетът е достъпен за дългосрочно ползване“.

Уеб сърфирането ще бъде недостъпно до 16 септември. Хенсли предполага, че тези, които имат нужда от интернет за по-дълги периоди, посещават обществените библиотеки.

През февруари кметът Бил де Блазио заяви, че киоските на LinkNYC ще заменят платените телефони в града, за да предоставят безплатен широколентов интернет на всички нюйоркчани. Но местните жители след това се оплакаха, че някои хора използват киоските за по-дълги периоди от време, включително, за да гледат цели филми. Появиха се и слухове, достигнали до LinkNYC, че хората са ползвали услугата, за да гледат порнографско съдържание.

Говорителят на кмета обявиха, че той е запознат с проблемите и работи по разрешаването им. Киоските все още предоставят безплатни обаждания до домашни телефони, карти, зареждане на устройства и достъп до спешната линия 911.

За част от бедните в града киоските са помощ в ежедневния живот. 32-годишният бездомник Джефри Бъртън твърди, че използва киоските през по-голямата част от деня, основно, за да слуша музика.

„Оценявам ги много“, коментира той, докато слуша рапъра Еминем. „И ако ги вземат, ще бъде малко тъжно“.


 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:01 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още