IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Президентът на Uber напуска компанията след само 7 месеца

Убежденията и подходите ми не са съвместими с това, което видях и преживях в Uber, казва Джеф Джонус

09:34 | 20.03.17 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Сътресенията в американския стартъп Uber изгониха още един мениджър, на когото се възлагаха големи надежди. Номер две в компанията след главния изпълнителен директор Травис Каланик Джеф Джоунс, който бе президент на Uber, напуска компанията след само седем месеца в нея.

„Ясно е, че убежденията и подходите, които оформих по време на кариерата си, не са съвместими с това, което видях и преживях в Uber", каза той пред технологичния блог Recode.

Джоунс беше преминал в Uber от търговеца на дребно Target и като президент наред с други неща отговаряше и за развитието на предложенията за споделени пътувания.  В същото време той трябваше да помогне за подобряване на репутацията на компанията след серия от скандали.

В неделя Uber не даде причини за напускането на Джоунс. Каланик обаче се опитва да създаде връзка между напускането на Джонус и търсенето на нов главен изпълнителен директор, който следва да ръководи Uber заедно с него. „Джеф стигна до трудното решение, че той не вижда бъдещето си с Uber", пише основателят и ръководител в имейл до служителите.

В последните месеци Uber попадна в центъра на няколко скандала. Принадлежащата към Google компания Waymo обвинява стартъпа в използване на технологии, които са откраднали от нея от бивш служител. През миналия месец старши техническият експерт Амит Сангал бе помолен да напусне Uber след обвинения за сексуален тормоз в бившия си работодател Google. Бивш софтуерен инженер предупреди, че корпоративната култура в Uber е основана на отношения на дискриминация към жените. Дори Каланик причини щети на компанията след видео запис, в който спори бурно с шофьор от Uber.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:06 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още