IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

УЕФА ще се бори с незаконния стрийминг на мачове от Евро 2016

Макар че традиционно мачовете се гледат по телевизията, все повече хора търсят алтернатива онлайн

10:14 | 23.06.16 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Pixabay</em></p>

Снимка: Pixabay

Европейската футболна федерация УЕФА започва да преследва потребителите, които гледат на живо стрийминг на мачове от Европейското първенство през нелицензирани сайтове, предава TechRadar.

УЕФА ще изпраща искания за спиране на сайтове, предлагащи линкове към стрийминг, а също така ще предупреждава предварително, за да не могат такива линкове изобщо да бъдат публикувани. 

Макар че все повече събития се гледат онлайн чрез стрийминг, по традиция футболните срещи все още се проследяват по телевизията. Напоследък обаче все повече хора се обръщат към интернет в търсене на начини да наблюдават на живо срещите.

Така например през миналата седмица по време на мача Англия-Уелс трафикът по корпоративните мрежи на Великобритания е скочил двойно, показват данни на интернет доставчика Exponential-e.

Във Великобритания правата за излъчване на срещите се държат от BBC и ITV, които ги излъчват легално и безплатно онлайн в сайтовете си чрез iPlayer и ITV Player. Но на други места в Европа няма безплатен официален стрийминг,  което води до търсене на нелегални начини. 

Сайтът TorrentFreak, който първи съобщи за решението на УЕФА, пише, че федерацията изпитва трудности да се пребори със стрийминга. Много от сайтовете, към които е отправено искане за премахване на линковете, продължават да действат. А има и още нещо – след като срещата вече е завършила, страницата реално не предлага незаконно съдържание.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:00 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още