IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Винком на максималните нива за деня, Булвеста със спад от 17,65%

Очакванията за добра цена при предстоящо търгово предложение изстреля акциите на Винком до максималните нива за деня, а един от най-неликвидните холдинги - Булвеста холдинг оглави листата на падащите акции в понеделник

14:58 | 16.01.06 г.
Автор - снимка
Създател
Винком на максималните нива за деня, Булвеста със спад от 17,65%

Очакванията за добра цена при предстоящо търгово предложение изстреля акциите на Винком до максималните нива за деня, а един от най-неликвидните холдинги - Булвеста холдинг, оглави листата на падащите акции в понеделник.

Винком АД-Поморие (VINBU) +30,00%

Втора сделка за годината с акциите на Винком АД бе осъществена днес, след изтъргуването на 4 акции на 6 януари. Прехвърлянето на 50 броя от производителя на вина и ракии и други алкохолни напитки доведе до ръст от 30 на сто и формирането на средна цена от 9,07 лв. Мажоритарният собственик - Феста Холдинг, притежаващ 92,3% от капитала на дружеството, възнамерява да отправи търгово предложение към останалите акционери на 1 март.

Рециклиращо предприятие АД (MEHPL) +30,00%

Днес акциите на Рециклиращо предприятие поскъпнаха за пета поредна сесия до цена от 1,56 лв. Обект на търговия бяха 100 акции, а офертите по позицията остават на нива от 1,21 лв. купува и 1,56 лв. продава. В края на миналата година 45,47% от дружеството бяха придобити от Ирис Трейд Интернешънъл ООД. Други 26,95 на сто са собственост на Фарма М АД-Монтана.

Интрансмаш-инженеринг АД (ININ) +29,95%

Акциите на Интрансмаш-инженеринг поскъпнаха до ценовото ограничение, след като бяха прехвърлени едва 18 броя. Прехвърлени бяха 18 броя на цена от 7,16 лв. За деветмесечието на 2005 г. дружеството отчете печалба в размер на 65 хил. лв., в сравнение със загуба от 222 хил. лв. за сравнимия период на предходната година.

Булвеста Холдинг АД (BVH) -17,65%

Един от най-слабо търгуваните холдинги присъстваше днес на борсата с две сделки, при които бяха разменени общо 30 акции. След временно поскъпване до 1,43 лв. на 11 януари, днес цената на акциите на това дружество се върна там, където стои обикновено - малко над или под номиналната стойност от един лев.

Българска захар АД (BZAH) -17,13%

Книжата на Българска захар днес се наредиха сред най-поевтиняващите при слаба търговия - само две сделки с нищожния обем от 40 акции. И при тази позиция в края на миналата седмица се забелязваше леко раздвижване и повишаване на цената до 1,90 лв. на акция, но днес посоката бе надолу. Дружеството има загуба от 2,296 млн. лв. за деветте месеца на 2005 г. 

Рила-Боровец АД (RILA) -15,14%

Резките движения нагоре-надолу при цената на акциите на това дружество продължават да се редуват, като днес те поевтиняха. От края на декември цената на акциите тръгна от 30 лв. за бройка, като единия ден пада до нива 22-23 лв., а на следващия се качва в границите 30-33 лв. Движенията в последните дни се осъществяват с количества от 1 до 5 акции в сделка.

Свързани компании:

Рециклиращо предприятие(4NY)

Интрансмаш-инженеринг АД(4IE)

Българска захар АД(BZAH)

Булвеста Холдинг АД(BVH)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:28 | 31.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още