IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Започват да строят първата Ikea у нас в четвъртък, инвестицията е €50 млн.

От компанията, която оперира марката в България, Гърция и Кипър, очакват над 1,6 млн. посещения на магазина в първата му година

19:26 | 01.06.10 г.
Автор - снимка
Създател
Започват да строят първата Ikea у нас в четвъртък, инвестицията е €50 млн.

Първата копка на първия предвиден у нас магазин на веригата за продукти за обзавеждане на дома Ikea ще бъде направена в четвъртък, 3 юни.

Инвестицията в обекта, който ще се намира в София на Околовръстен път 216, възлиза на 50 млн. евро, уточниха от Fourlis Group, които притежават франчайз правата за марката в Гърция, Кипър и България.

Магазинът ще заема площ от над 30 хил. кв. метра, в него се очаква да бъдат наети на работа 350 души. Прогнозите на Fourlis са за над 1,6 млн. посещения за първата година от дейността на българския пазар. Откриването е предвидено за края на 2011 г.

Към първата Ikea у нас ще има открит и закрит паркинг с общо 1200 места и ресторант с 600 места.

„Ние знаем, че когато Ikea стъпи на нов пазар, пазарът на обзавеждане на дома се разраства. Има повишаване на интересa към тези продукти и така цялата индустрия се развива. Това са нашите очаквания и за България”, заявява Василис Фурлис, председател на Борда на директорите на Fourlis Group.

В интервю за Investor.bg изпълнителният директор на Fourlis Апостолос Петалас, заяви преди няколко месеца, че в България ще има до три магазина с шведската марка. Гръцката компания държи и правата за магазините Intersport, които в момента са два на нашия пазар, а се планира броят им да нарасне до десет през следващите три години.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:20 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още