IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Китай ще строи мега курорт на Бахамите

Осигурено е финансиране от китайска банка в размер на 2,5 млрд. долара, а държавна строителна корпорация от Пекин има договор за строителство на курорта

12:09 | 29.07.10 г.
Китай ще строи мега курорт на Бахамите

Китай е постигнал споразумение за финансирането и реализирането на замразен проект за изграждането на мега курорт на Бахамските острови, съобщи AP. 

Сделката с китайските инвеститори вдъхва нов живот на амбициозния проект Baha Mar, който бе замразен преди повече от две години, след като американският оператор на казина Harrah's Entertainment се оттегли, защото организирането на проекта отнело твърде много време.

Строителният предприемач Baha Mar Resorts Ltd обяви, че китайската агенция за икономическо планиране е дала окончателното си одобрение за строителството на курорта, който ще заеме над 4 хил. дка покрай плажа Кейбъл бийч до столицата Насау.

Преговорите по сделката се водят с китайски инвеститори от април 2008 г. По-рано тази година китайска банка осигури 2,5 млрд. долара финансиране, а държавна строителна корпорация от Пекин сключи договор да изгради комплекса, който ще включва шест хотела с около 3500 стаи и апартамента.

Предприемачът казва, че се очаква единствено разрешение от правителството на Бахамите, където местните политически и туристически лидери са посрещнали плана с ентусиазъм.

Предвижда се курортът да създаде 11 хил. работни места, 6 хил. от които постоянни.

Освен шестте хотела, проектът включва още конгресен център, игрище за голф, магазини и рекламирано от предприемача като най-голямото казино на Карибите.

Baha Mar ще се конкурира с Atlantis, друг мега курорт, който покрива три четвърти от остров в близост до Насау.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:02 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още