IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Africa-Israel с 63 млн. долара загуба в Русия от преоценки на имоти

Компанията смята да отвори търговския център Mall of Russia в началото на декември с минимум 75% заетост

10:53 | 24.08.10 г.
Автор - снимка
Създател
Africa-Israel с 63 млн. долара загуба в Русия от преоценки на имоти

AFI Development, руското подразделение на израелската инвестиционна компания Africa-Israel Investments, управлявана от милиардера Лев Левиев, отчете загуба от 63 млн. долара за първото полугодие на 2010 г.

Значителна част от загубата се дължи на преоценки на стойността на терените в портфолиото на компанията, както и на хотелите, които тя притежава.

Компанията отчете печалба от 215 млн. долара за същия период на миналата година.

Във връзка с регистрирането на акциите „клас В“ на компанията за търговия на Лондонската борса AFI Development е поръчала на Jones Lang LaSalle оценка на портфолиото си, каквато не е била правена от 2008 г. насам „поради пазарните условия“. Оценката е показала обезценка на стойност 34 млн. долара на активите на компанията. В същото време тя е решила да не признава повишение на стойността на част от активите си в размер на 100 млн. долара поради нейния „консервативен подход“.

Приходите на компанията през първото полугодие се покачват до 39,5 млн. долара в сравнение с 30 млн. долара за същия период на 2009 г.

Компанията потвърди плановете си да открие своя проект Mall of Russia в началото на декември. Молът ще бъде с площ от 180 хил. кв. м и се очаква да отвори със заетост от поне 75% от площите. Приблизително 58% от 305-те магазина са били предварително отдадени под наем.

“Вярваме, че тенденцията на положителен ръст в сектора на недвижимите имоти имоти и общо в руската икономика сега е вече трайно установена и ще бъде устойчива”, коментира председателят на компанията Лев Левиев.

„Продължаваме избирателно да подновяваме развитието на спрените проекти, които се подкрепят от финансовите кредитори“, добавя той.

Групата беше спряла голяма част от своите проекти в Русия, включително и изграждането на Mall of Russia.

В началото на годината тя реши да възстанови развитието на някои от тях благодарение на подобрен пазарен сентимент.

У нас групата развива дейност чрез своето дъщерно дружество AFI Europe. То има няколко проекта в София, сред които са жилищните комплекси Vitosha Tulip, Lagera Tulip и Malina Tulip в София, офис комплекс във Варна и логистичен парк в Пловдив.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:40 | 28.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още