IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

София остава сред столиците в ЦИЕ с най-много свободни офиси и проекти в строеж

Стабилизиране на наемите може да се очаква след завършване на започнатите сгради и привличането на нови наематели, което зависи от навлизането на свежи инвестиции в икономиката

12:27 | 28.09.11 г.
<p>
	<em>Снимка: sxc.hu</em></p>

Снимка: sxc.hu

Според Славчев стабилизиране на цените може да се очаква след завършване на започнатите сгради и привличането на нови наематели, което ще зависи до голяма степен от навлизането на свежи инвестиции в реалната икономика. „България изпъква пред други държави от Югоизточна Европа с по-стабилна макроикономическа, политическа и финансова среда, които са добри предпоставки за привличане на нови инвестиции в страната”, коментира още Славчев.

От доклада става ясно още, че пазарите в Абу Даби и Русия (Москва и Санкт Петербург) отчитат най-голямо подобрение на доходността, докато в Лисабон, Минск и Дубай тенденцията е негативна. При последния спадът е от 13% на 10%, като основната причина е свръхпредлагането на офис площи в града. Абу Даби, Брюксел и Прага вероятно ще отчетат положителни тенденции през идните месеци в резултат на разширяване на полезрението на инвеститорите, които до момента се концентрираха основно върху ключовите пазари.

При повечето градове в региона на ЕМЕА тенденцията през близките 12 месеца е за задържане на наемните нива, а в Лондон, Москва, Мюнхен и Стокхолм наемите на офиси клас А ще нараснат. Наемите в Дубай и София вероятно ще отчетат допълнителен спад, като изключение ще правят сградите с добро местоположение, разнообразни услуги и качествено управление.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:13 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още