IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Варненци събраха 10 хил. подписа срещу застрояването на Морската градина

Кметът на града обеща да се противопостави на строителството в парка

17:47 | 05.04.12 г.
Варненци събраха 10 хил. подписа срещу застрояването на Морската градина

Десет хиляди варненци са се подписали срещу решението на Общинския съвет, с което местният парламент разрешава застрояването на част от Морската градина.

Подписката беше връчена тази сутрин на областния управител Данчо Симеонов, от когото жителите на морската столица търсят съдействие за спиране на застрояването на парка.

"Ако бъде допуснато строителство в Морската градина, това ще доведе до предсрочни местни избори и напрежение”, обясниха варненци на среща със Симеонов.

Той обаче не отговори нищо конкретно, тъй като все още не се е запознал детайлно с решението на Общинския съвет.

В понеделник кметът Кирил Йорданов беше категоричен, че лично ще се противопостави на строителството на ресторанти, хотели и частни домове в Морската градина, дори държавата да им слага занижени параметри на строителство.

Кметът прехвърли вината за решението изцяло върху Националния експертен съвет към Министерството на регионалното развитие и благоустройството, което вече прие да бъде позволено строителство при занижени параметри.

Още новини от България четете в Dnes.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:03 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още