IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Дубай ще строи и най-високото в света виенско колело

Съоръжението ще е част от мащабен строителен проект, разположен върху изкуствен остров

12:35 | 15.02.13 г. 2
Дубай ще строи и най-високото в света виенско колело

Дубай продължава с обявяването на нови и нови мащабни проекти. Емирството планира да построи най-високото в света виенско колело, предаде Bloomberg.

Изграждането на "Dubai Eye" ще струва 1 млрд. дирхама (272 млн. долара), а височината му ще е 210 м, според изявление на сайта на шейха на емирството.

Съоръжението ще заема централно място в проект за 6 млрд. дирхама (1,6 млрд. долара), известен като "Bluewaters", който включва хотел, ресторанти и център за семейни забавления на изкуствен остров край бреговете на Дубай.

Островът ще е свързан с града с автомобилен път и висящ еднорелсов път и ще разполага с традиционен близкоизточен пазар, обграден от променада с ресторанти.

Строителството на първата фаза на проекта ще стартира през април, а за втората е планирано и изграждането на ниски жилищни сгради на острова.

Конкуренцията за най-високото виенско колело в света е толкова ожесточена, че проектите губят заявените си рекорди още преди съоръженията да са построени.

Дубай е третият град, който планира да надмине рекорда на "Singapore Flyer" с височина 165 м.

През септември властите в Ню Йорк обявиха, че ще строят 190-метрово колело в Стейтън Айлънд на стойност близо 500 млн. долара. То ще е по-високо от "High Roller" в Лас Вегас, което е с височина 167 м и все още се строи.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:54 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 2 rate down comment 0
Чърчил
преди 11 години
имат си представа, защото с окрадените пари ходят и се возят на тия колела по света, а ние се търкаляме в незапълнените дупки.....колкото до Дубай - след 15 години ще го режат на скрап за да си платят хляба
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 0 rate down comment 0
QUANTUM
преди 11 години
Vyv Varna pyk kmetyt obeshta da zapylni dupkite. Za 4 mandata - 16 godini - edni dupki ne mogat da opraviat, a horata kosmodrumi postroiha. Izobshto upravliavashite, businessmen-ite v Bulgaria imat li si predstava kakvo stava po sveta?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още