IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

ОСА на Пълдин Лайън Груп АДСИЦ гласува за покупка на имот за 4,5 млн. евро

Акционерите на компанията овластиха управителните органи и за последваща продажба на горепосочения имот за не по-малко от 7 млн. евро

16:28 | 21.08.07 г.
Автор - снимка
Създател
ОСА на Пълдин Лайън Груп АДСИЦ гласува за покупка на имот за 4,5 млн. евро
На проведеното вчера Общо акционерно събрание на Пълдин Лайън Груп АДСИЦ бе взето решение за овластяване на управителните органи за покупка на имот в столичния квартал „Слатина“ за сумата от 4,5 млн. евро без ДДС. Това съобщи днес БФБ-София.

Общата площ на имота е 14 420 кв. м, като покупката включва и намиращите се в него централна складова база и администрация на К-И Логистикс ЕООД, със застроена площ 7 609 кв. м и разгъната застроена площ 11 902 кв. м. Продавач по сделката е К-И Логистикс ЕООД

Акционерите на Пълдин Лайън Груп АДСИЦ овластиха управителните органи и за последваща продажба на горепосочения имот, заедно с намиращите се в него сгради, на Кавен Орбико ООД за не по-малко от 7 млн. евро без ДДС.

Справка в АПИС показва, че Кавен Орбико ООД е собственост на Бранко Роглич (дял от 51%) и Марин Иванов Маринов (49%). К-И Логистикс ЕООД е еднолична собственост на К-И Инвест холдинг, където Марин Маринов и Калинка Маринова притежават по 50% от капитала. Марин Маринов е мажоритарен собственик и на Пълдин Лайън Груп АДСИЦ с дялово участие от 76,92%.

Акциите на Пълдин Лайън Груп АДСИЦ бяха въведени за търговия на БФБ-София от вчера (20 август), но до момента няма сключени сделки. През май компанията извърши първоначално увеличение на капитала от 500 хил. на 650 хил. лв.

Сред инвестиционните намерения на дружеството са покупка на земя в земеделски райони, закупуване на поземлени имоти в близост до урбанизирани райони и закупуване на завършена бизнес сграда.

На 13 април компанията придоби поземлен имот с площ от 1 019,076 дка в с. Орляк, община Тервел, област Добрич, за сумата 450 хил. лева.


Свързани компании:

Пълдин Пропъртис Инвест АДСИЦ(PLG)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:42 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още