IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Еврото отново падна под 1,30 срещу долара

Рисковите апетите намаляват заради ситуацията в еврозоната

11:00 | 04.03.13 г. 1
Еврото отново падна под 1,30 срещу долара

Еврото продължи да поевтинява спрямо щатския долар в понеделник заради спада на пазарното доверие, след като опасенията за положението в еврозоната продължиха да тежат върху общата европейска валута, а американските законодатели не успяха да избегнат в петък автоматичното орязване на федералните и щатските разходи, съобщи Investing.com.

В късната търговия в Азия обменният курс удари дъно за сесията при 1,2990 долара за евро, слизайки за втори път от началото на годината под 1,30 долара за евро, като първото падане под психологическата граница се случи в петък. Впоследствие бе постигната известна консолидация при 1,2994 долара за евро, което означава понижение от 0,18% за сесията.

Вероятната подкрепа е при 1,2929 долара за евро – дъното от 11 декември, докато близката съпротива е разположена на 1,3101 долара за евро – връх от 1 март.

Законодателите в САЩ не успяха да се споразумеят за друг тип понижаване на разходите и данъчна реформа, които трябва да помогнат за свиване на бюджетния дефицит на страната, което наложи вече отлаганите веднъж автоматични съкращения на разходите в бюджета за тази година.

В неделя президентът на страната Барак Обама заяви, че е склонен на компромис с републиканците за орязване на разходите за обществени програми като Medicare.

Опасенията за състоянието на националните дългове в еврозоната се запазиха, след като данни от петък показаха, че потребителската инфлация в региона през февруари се е забавила до приравнената към годишна основа база от 1,8% от 2,0% през предходния месец.

От друго съобщение стана ясно, че нивото на безработица в еврозоната се е повишило до ново рекордно ниво от 11,9% през януари при 11,8% през декември 2012 г.

Еврото поевтинява и спрямо паунда, губейки 0,12% до 0,8468 паунда за евро.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:43 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 0
trade2win
преди 11 години
В петък на 01.03. с еврото се случиха интересни неща - продължи да пада спрямо долара, за което пише в тази статия, но успоредно с това то поскъпна спрямо японската йена, швейцарски я франк и британския паунд. Изобщо - мъти се НЕЩО и тепърва ще видим какво. Пиша по тези въпроси и в моя блог: http://trade2win.blog.bg/
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още