IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Бизнес активността във Франция отчете 19-месечен връх

По-доброто представяне на сектора на услугите компенсира спада при производствения сектор

10:55 | 23.09.13 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Бизнес активността във Франция отчете 19-месечен връх

Бизнес активността във Франция се разшири за пръв път от началото на 2012 г., предава CNBC. Причината – по-доброто представяне на сектора на услугите компенсира спада при производствения сектор.

Предварителните данни за френския индекс PMI, изготвян от HSBC и Markit, показват покачване до 50,2 от 48,8, колкото бе през август.

Джак Кенеди, старши икономист в Markit посочва, че данните „стабилизират условията за бизнес“ във Франция. „Ръстът в сектора на услугите компенсира по-слабото представяне на производствения, но като цяло новите тенденции за правенето на бизнес са гладки в двата сектора. Заетостта също е на път да се стабилизира, което ще позволи на икономиката да стъпи на здрави основи“, казва той.

Франция излезе от рецесията, след като данните за брутния вътрешен продукт показаха ръст от 0,5 на сто спрямо първите три месеца на годината при отрицателен растеж за предходните две тримесечия.

В края на август френския президент Франсоа Оланд направи прогноза, че през 2014 г. икономиката на страната ще отчете по-голям ръст от очакваното.

Днес PMI индексът на HSBC и Market за Китай, се изкачи до 51,2 пункта през настоящия месец спрямо отчетените 50,1 пункта през август, подкрепен от производствената активност, която отбеляза 6-месечен връх.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:25 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още