IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Търсенето на стоки с дълготрайна употреба в САЩ отстъпва през септември

Понижението от 1,3% изненада неприятно пазара, който очакваше ръст от 0,5%

15:43 | 28.10.14 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Търсенето на стоки с дълготрайна употреба в САЩ отстъпва през септември

Търсенето на стоки с дълготрайна употреба в Съединените щати е останало слабо през септември, като поръчките са били под очакванията на анализаторите, спадайки на месечна база.

Поръчките за дълготрайни стоки са отстъпили с 1,3% през деветия месец в сравнение с очакваното увеличение от 0,5%, предава WBP Online. Месец по-рано данните на Търговския департамент на САЩ отчетоха отстъпление от 18,3%.

Спадът отразява второто поредно понижение в сферата на транспорта. Внимание привличат поръчките на търговски самолети, които са спаднали с 16,1% през миналия месец след свиването със 74% през август.

Търсенето на моторни превозни средства също така е добавило негативна нотка, намалявайки с 0,1% след спада с 6,6% през август.

Всички поръчки, с изключение на тези в транспорта, пък са отстъпили с 0,2%, също оставайки под прогнозите за ръст от 0,5%. Данните за август пък показаха увеличение от 0,7%.

Доставките на стоки извън сектора на отбраната – индикатор, използван във формирането на брутния вътрешен продукт (БВП), са нараснали с 0,5% през миналия месец след увеличението през август 0,2%.

Допълнителни данни разкриват, че търсенето на целия сегмент от капиталови стоки е намаляло с 4,2% през септември, като поръчки за основни метали са се увеличили с 2,2% – най-голямото ускорение от май насам.

От друга страна, поръчките на машини са отстъпили с 2,8%, отбелязвайки най-големия си спад от февруари 2013 г. насам. Търсенето на компютърни и електронни продукти пък е спаднало с 2,5% – най-много от края на миналата година.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:12 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още