IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Британското индустриално производство се възстановява през март

Положителните данни през третия месец не успяха да компенсират спада за първото тримесечие

16:54 | 11.05.16 г. 2
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Британското индустриално производство нарасна през март, подпомагано от ръста в производството на електроенергия, съобщи Marketwatch. 

Индустриалното производство се увеличи с 0,3% на месечна база през март, след като се сви с 0,2% през февруари, обяви Националното статистическо бюро. Въпреки това резултатът остана под пазарните очаквания от ръст от 0,5 на сто. 

Най-голям принос оказва секторът на комуналнитее услуги (ръст от 3,3%), докато фабричното производство (около 70% от индустрията) нарасна с 0,1% през март след спада от 0,9% през предходния месец. Промяната в посоката през този месец се дължи главно на увеличеното производство на машини и автомобили за износ. 

Въпреки положителните данни през март индустриалното производство спада с 0,4% през цялото първо тримесечие на годината спрямо последните три месеца на 2015 г. , за което допринесе забавянето на британската икономика като цяло.

Великобритания е изправена пред нестабилен глобален растеж и несигурност какви ще са резултатите от референдума за членствотпо на страната в ЕС през юни. Страната беше една от най-бързо растящите големи развити икономики за последните няколко години. Обединеното кралство обаче разчиташе до голяма степен на услугите за генериране на растеж, като по този начин се усложняват плановете за по-балансирана икономика.

Евентуалният Brexit възпира бизнеса и заплашва потребителските разходи, предупреди по-рано централната банка на Англия Bank of England.

Очаква се в четвъртък банката да публикува прогнозата за икономическия растеж и инфлацията на Острова. Анализаторите очакват централната банка да сигнализира, че не предстои увеличение на лихвените проценти. 


source: tradingeconomics.com

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:50 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 3 rate down comment 1
ing5rov
преди 7 години
Хаха...браво , Бойчо комплимент към новия кмет на Лондон ли правите ?!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още