IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Motorola продава едно от поделенията си на Nokia Siemens за $1,3 млрд.

Целта на купувача е да подобри позициите си за борба с Ericsson в сектора на безжичните технологии

13:23 | 19.07.10 г.
Автор - снимка
Създател
Motorola продава едно от поделенията си на Nokia Siemens за $1,3 млрд.

Motorola е съвсем близо до сделка за продажба на поделението си за производство на безжични технологии, предава Bloomberg. Цената на сделката е 1,3 млрд. долара, а купувач е Nokia Siemens Network.

Очаква се информацията да бъде потвърдена по-късно днес, е споделил пред агенцията запознат с процеса на преговорите. За момента данните за продажба се отхвърлят от говорителите на Motorola.

Nokia Siemens Networks е смесена компания, в която участват финландската Nokia и немската Siemens. Целта на сделката е групата да подобри позициите си в конкурентната борба с Ericsson на пазара в Северна Америка, както и с други компании, борещи се за дял от този пазар.

Съвместното дружество вече направи два неуспешни опита за придобиване на подобен бизнес от канадската компания Nortel Networks, но те се оказаха неуспешни.

Motorola води преговори за продажба на поделението си, тъй като компанията се намира в процес на подготовка на сериозно преструктуриране.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:22 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още