IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Световното първенство изведе Electronic Arts до печалба

Компанията за видео игри е постигнала по-силни от очакваните резултати през второто тримесечие на годината

09:43 | 04.08.10 г.
Автор - снимка
Създател
Световното първенство изведе Electronic Arts до печалба

Компанията за производство на видеоигри Electronic Arts е успяла да излезе на печалба през второто тримесечие на 2010 година, което е първо за фискалната година на фирмата. Постигнатите резултати са дори по-добри от предварителните прогнози на анализаторите.

За трите месеца до 30 юни компанията е постигнала печалба от 96 млн. долара, или 29 цента на акция. Година по-рано Electronic Arts претърпя загуба от 234 млн. долара, или 72 цента на акция. Приходите пък скачат с 27% на годишна база до 815 млн. долара.

С основна заслуга за силните резултати е Световното първенство по футбол, тъй като Electronic Arts е успяла да реализира силни продажби на посветената на него игра. Добро представяне имат и приложенията, разработени за продуктите на Apple, предава АР.

Добрите данни в отчета се дължат и на съкращаването на оперативните разходи на компанията.

Според анализатори обаче отчетът на Electronic Arts не е толкова силен, тъй като коригираните показатели печалба и приходи се влошават. Под коригирани в случая се има предвид данни, изчистени от отложени плащания по игри с онлайн компоненти, както и изчистени от еднократни ефекти.

На тази база компанията регистрира загуба от 78 млн. долара, или 24 цента на акция, което е много повече от загубата от 6 млн. долара, или 2 цента на акция, регистрирана преди година. Приходите пък падат с 34 на сто до 539 млн. долара.

Очакванията на анализаторите бяха за загуба от 35 цента на акция и приходи от 502 млн. долара.

След предаването на отчета акциите на Electronic Arts поскъпнаха с 4,5 на сто до 16,91 долара за брой.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:03 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още