IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Новият директор на RIM: Ще има промени, но не драстични

Според Торстен Хайнс, ако компанията премине към системата на Google Android, няма да има достатъчно възможности да се открои от конкуренцията

09:44 | 30.01.12 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	Новият главен изпълнителен директор Торстен Хайнс. <em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Новият главен изпълнителен директор Торстен Хайнс. Снимка: Ройтерс

В канадския производител на смартфони Research In Motion преобладава чувство на оптимизъм - поне в очите на новия главен изпълнителен директор Торстен Хайнс. „Има голяма промяна. В нито един момент в RIM няма застой", казва той в интервю за блога Crackberry.

В понеделник в конферентен телефонен разговор Хайнс заяви, че не вижда нужда от драстични промени в RIM. Този коментар уплаши инвеститори и купувачи и навлече критики върху новия човек начело на концерна. В края на краищата именно сегашната стратегия на RIM отслаби компанията през последните години – накърни имиджа й, провали продажбата на таблети и доведе до все по-малък пазарен дял.

Сега Хайнс казва, че с драстични промени той имал предвид например продажба или разделяне на компанията. „Исках да стане ясно на пазара, че ние вярваме в нашите сили, ние сме Blackberry, ние имаме интегрирано решение на хардуер, софтуер, услуги и мрежи".

Хайнс коментира също така предложението RIM да премине към системата на Google Android. Той не мисли, че така ще има достатъчно възможности компанията да се открои от конкуренцията. Ситуацията е коренно различна, когато компанията контролира хардуер и софтуер.

Той признава, че RIM е загубил нишката към потребителите през миналата година, но сега е на правилния път. „Загубихме ли някои клиенти? Да, признавам това. Но това се случва в хай-тек сектора. Ние тук не печем просто бисквитки", пояснява германският мениджър.

Бившият мениджър на Siemens Торстен Хайнс наследи по-рано миналата седмица ръководителите на RIM Майк Лазаридис и Джим Балсили. Хайнс, който също така получава място в борда, работи от 2007 г. насам в RIM. Първоначално той е бил старши вицепрезидент на хардуер поделението. През август е назначен за главен оперативен директор за продуктите и продажбите.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:43 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още