IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Foxconn подобри условията за труд в заводите си

Все още на дневен ред стои проблемът с надвишаването на позволените часове извънреден труд

12:45 | 13.12.13 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Foxconn подобри условията за труд в заводите си

Условията за труд в заводите на доставчика на Apple Foxconn са се подобрили, но прекомерният извънреден труд продължава да бъде проблем, съобщава BBC.

Асоциацията за честен труд (FLA) заяви, че някои от работниците на Foxconn във фабриките в Китай не се съобразяват с ограниченията за извънреден труд в страната.

Foxconn се опитва да подобри условията, след като през 2010 г. самоубийството на един от работниците ѝ повдигна темата за трудовите практики на компанията.

В доклада на FLA се казва, че Foxconn е постигнала известни подобрения в условията.

"Ние сме горди от напредъка, който направихме заедно с FLA и Foxconn", гласи изявление на Apple. Компанията подчерта, че работи с Foxconn и за намаляването на извънредния труд в заводите.

От Apple твърдят, че смъртта на работник във фабриката на друг от нейните доставчици Pegatron не е свързана с условията на труд. На мястото е изпратен медицински екип, който да изследва условията във фабриките на Pegatron в Китай.

"Миналия месец изпратихме медицински експерти от САЩ и Китай да проведат разследване във фабриката", посочват от Apple. Резултатите показват, че няма никакви доказателства за връзката между условията на труд и смъртта на служителя.

Компанията посочва, че държи да осигурява безопасни условия на труд на всички работници във веригата за доставки.
Починалият работник е 15-годишен и е издъхнал в Шанхай от пневмония.

Говорителят на Pegatron Чарлс Лин заяви, че служителят е използвал личните документи на 21-годишния си братовчед, за да кандидатства за работата. Във връзка с това от Pegatron обясниха, че имат строги мерки за проверяване възрастта на работниците, преди и след наемането им.

Повече за Apple можете да научите от видеото на Bloomberg!

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:25 | 07.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още