IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Foxconn призна, че в заводите са работили и ученици

Имало е няколко случая, в които нашите политики, отнасящи се до извънредния труд и нощните смени, не са били приложени, посочва компанията

11:05 | 11.10.13 г.
Foxconn призна, че в заводите са работили и ученици

Най-големият производител на електроника на ишлеме в света Foxconn е признал, че ученици са давали смени в завод в Китай, което е представлявало нарушение на политиката на компанията, съобщи BBC.

Производителят на продукти за някои от най-големите брандове в света като Apple, Sony, Microsoft, HP и Nokia бе станал обект на подробно разследване на трудовите му практики. Той призна, че през миналата година е наел стажанти, не навършили необходимата възраст, в същия завод.

От Foxconn посочиха, че са били предприети действия, за да може предприятието да постигне „пълна хармония с нашия кодекс и политики“. „Имало е няколко случая, в които нашите политики, отнасящи се до извънредния труд и нощните смени, не са били приложени“, се изтъква в съобщение на компанията.

Производителят е собственост на тайванската група Hon Hai Precision, а неговите служители по целия свят са почти 800 000.

Той стана обект на разследване заради трудовите си практики през 2010 г., когато 13 негови служители в китайски заводи се самоубиха. Инцидентите повдигнаха опасения за условията на труд в китайските му предприятия.

От Foxconn реагираха с повишаване на заплатите, намаляване на работните часове и наемане на възпитатели на място. От компанията монтираха и предпазни мрежи в работническите общежития на завода в Шънджън, тъй като повечето от самоубийствата бяха извършени чрез скок от високите етажи.

През същата година компанията затвори временно свое подразделение в Индия, след като 250 негови служители се разболяха. През май 2011 г. двама нейни служители загинаха при експлозия в завода ѝ в Чънду.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:47 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още