IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Baidu ще предложи нови възможности за мобилна реклама на търговците на дребно

Компаниите ще имат възможността да изпращат реклами до потребители на смартфони, които се намират в близост до тях

15:19 | 03.09.14 г.
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Водещата китайска търсачка Baidu пуска услуга, която ще помага на търговците на дребно да рекламират на смартфоните на потребителите, които се намират в близост до тях. Ходът на водещата търсачка в Китай подкрепя стремежите ѝ да разшири своята технология, базирана на местоположението, за да стимулира растежа си, предава Ройтерс.

В момента Baidu изкарва по-голяма част от приходите си от десктоп реклами в търсачки и изостава след конкуренти като Tencent Holdings в капитализирането на популярността на мобилния интернет в Китай. Азиатската страна е най-големият пазар на смартфони.

Компанията вижда в технологията, базирана на разпознаването на местоположението на потребителя в реално време, начин за увеличаване на приходите от реклама. По този начин компанията ще се възползва от възхода на онлайн търговията в Китай, където все повече хора имат достъп до интернет през мобилни устройства.

"В ерата на мобилните услуги поведението на потребителите се променя, а мобилният интернет ни дава нов бизнес и нови възможности“, твърди Робин Ли, главен изпълнителен директор на Baidu.

Услугата предлага сбор от инструменти за търговци и разработчици на софтуер за изграждането на онлайн-до-офлайн (O2O) приложения, които се стремят да привлекат потенциални клиенти в близките магазини и ресторанти. Това се случва чрез предлагането на промоции и реклами, показвани на смартфони.

Baidu наскоро инвестира 10 млн. долара в придобиването на миноритарен дял в IndoorAtlas, компания, която предлага специална технология, позволяваща следенето на местата, на които се намират потребителите на смартфони. Това се случва дори и вътре в сгради, което е особено трудно, тъй като металът, използван в строителството, възпрепятства този процес.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:29 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още