IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

VMware отправя поглед към 6G бъдещето

Американският технологичен гигант работи с два университета за развитие на концепцията си Automating Life

12:34 | 03.03.22 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Ronda Churchill/Bloomberg</em></p>

Снимка: Ronda Churchill/Bloomberg

Американският технологичен гигант VMware отправя поглед към бъдещето и начина, по който ще се развиват мобилните мрежи. Той представи визията си за развитие на технологиите в следващите години, наречена Automating Life, която стъпва на идеята за ползване на облачните услуги, мрежовите технологии и изкуствения интелект като път към развитието на следващото поколение мрежи – 6G.

Въпреки че 5G мрежите все още не са развити напълно и не са показали пълния си потенциал, иноваторите в индустрията вече гледат напред към следващото поколение мобилни мрежи като пореден фронт на развитие.

Идеята на VMware е да помогне на бизнеса в развитието на 6G мрежите като залага на технологии, фокусирани върху човешките потребности, които подобряват и спасяват животи, но също така позволяват на хората да се развиват по начина, по който искат, използвайки технологиите, разкри в Барселона вицепрезидентът на VMware Каниз Махди.

За да постигне тези цели, VMware си партнира с два германски университета – Техническия университет в Дрезден и Техническия университет в Мюнхен, които създават центъра за проучвания 6G-life hub. Той се занимава с 6G мрежите, които светът ще ползва след време, като фокусът пада върху съвместната работа на хората и машините.

Така например под ръководството на проф. Франк Фитзек в Техническия университет в Дрезден 6G-life hub и Centre for Tactile Internet with Human-in-the-Loop (CeTI) работят по това да позволят на хората да си взаимодействат с киберфизични системи (система, в която са свързани информационни, софтуерни компоненти с механични и електронни части, които комуникират посредством една инфраструктура за предаване на данни) във физическия или дигиталния свят през интелигентни комуникационни мрежи (5G и други).

VMware вярва, че позволяването на такъв тип взаимодействие ще насърчи справедливия достъп до отдалечени среди за хора от различен пол, възраст, културен произход или с различни физически ограничения. Освен това има потенциала да демократизира достъпа до умения и опит, както и изследванията за устойчивост и сигурност.

По думите на Франк Фицек, професор и ръководител на катедрата комуникационни мрежи на Deutsche Telekom в Техническия университет в Дрезден, 6G-life hub се е родил с идеята за предлагането на нови подходи за устойчивост и сигурност.

„Това сътрудничество ще ни помогне да подобрим работата си в специфични области като CeTI, 5G комуникационните мрежи, квантовата комуникация и методите, свързани с изкуствения интелект“, коментира той.

Тъй като сливането на облака, мрежите и изкуствения интелект е водеща за 6G, новите концепции за управление на данни, разпределени системи и изчисления са особено важни. А задачата на екипа на Telecommunications Network Group, воден от проф. Фалко Дреслер в Техническия университет в Берлин, разработва нови решения за бъдещето на периферните изчисления, машинното обучение и мрежите в ерата на 6G.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:18 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още