IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Бил Гейтс: Стив Джобс винаги е бил по-готин от мен

Той беше брилянтен. Той имаше свой собствен стил, свой подход, казва основателят на Microsoft

17:18 | 01.02.13 г. 9
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Гейтс често участва в благотворителни инициативи. <em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Гейтс често участва в благотворителни инициативи. Снимка: Ройтерс

Основателят на Microsoft Бил Гейтс не дава често интервюта. Преди два дни обаче той се появи в американското телевизионно шоу Colbert Report, където даде интервю. В по принцип сатиричното шоу домакинът Стивън Колбърт често приветства знаменитости и често ги конфронтира с повече или по-малко искрени въпроси.

В предаването от четвъртък (31 януари) телевизионерът обърна внимание на Бил Гейтс на факта, че съоснователят на Apple Стив Джобс често е наричан „много готин“ заради няколко добри продукти, които и днес се продават доста добре. За сметка на това Гейтс въпреки благотворителните си ангажименти, не се ползвал със същото уважение.

"Не се ли дразните, че понякога се разхождате напред-назад в опит да спасите света, но той е запомнен като готиния човек", попита Колбърт, на което Гейтс отговори лесно: „Той винаги е бил по-готиният от мен". "Той беше брилянтен. Той имаше свой собствен стил, свой подход. Моят стил е малко по-целеустремен, отколкото бе неговият".

Гейтс, който все още е председател на борда на директорите на Microsoft, но се пенсионира през 2008 г. от ежедневните операции, каза също така, че гледа назад във времето с носталгия за активното си време в корпорацията.

"Да, липсва ми интензивността. Това бе феноменално удоволствие. Изграждането на най-влиятелната софтуерна компания в света бе най-якото нещо, което някога съм направил“, каза Гейтс.

Дори ако тези твърдения на Гейтс са автентични и честни, тъй като той и по-рано е правил подобни изявления, интервюта на Colbert Report не винаги трябва да бъдат вземани на сериозно. Така например американският политик Робърт Уекслър попадна под тежка критика, след като преди година в шоуто даде забавен, но провокативен отговор, който бе окачествен от медиите като констатация на факт.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:03 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

7
rate up comment 0 rate down comment 0
Melani2
преди 11 години
Винаги съм мислела че лидери от подобна величина са изградени политици.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
6
rate up comment 0 rate down comment 0
Melani2
преди 11 години
Винаги съм мислела че лидери от подобна величина са изградени политици.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 2 rate down comment 0
Longin
преди 11 години
sillyboy -dosta silly...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 1 rate down comment 4
mia11
преди 11 години
Даа, когато четем и пишем, не е лошо да се стремим към повече анализиране на смляната информация.Това, че се прави благотворителност не е никак лошо- това, което я опорочава е самата показност, което ще рече, че зад нея се крият нечисти помисли.Когато правиш добро- скрий го, никой да не го знае. Когато правиш зло- открий го, нека знаят всички.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 5 rate down comment 3
Стоян Петров
преди 11 години
Ех глупаво момче. Ако тия 30 милиарда ги беше внесъл в банката на лихва сега вероятно вече щяха да са 60. И когато дойде време за наследство пак щяха да си делят 30 милиарда. Не знам за какво го правят но важно е, че хората даряват. Или ти имаш претенциите, че и ние даряваме безценните си коментари на уважаемата аудирория. Абсолютна простотия е да обясняваш даренията само с данъци. И в България може да се спестят някакви данъци, но колко даряват?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 6 rate down comment 10
sillyboy
преди 11 години
Ехх Стоянчо !!! Лесно е да избягаш от долнопробният маркетинг, но от лаченият многомилиарден е трудно. Нека да тъ светнъ, както му викаме по нашенски....Виж ся, има едно нещо, от което всеки милионер и милиардер в САЩ сънува кошмари - данък наследство. В различните щати е различен, но средно е над 50% (аку щеш вярвай)Та, хората с мангизи са му намерили цаката - благотоврителни организации !!Правиш си благотворителна организация- даряваш и ияколко милиона/милиарда и хоп - няма данъци. Назначаваш синчето и дъщерята на директорска позиция с няколко милиона/милиарда заплата .... и се оказва, че не само си спестил сума ти данъци, но и мат'ряла ти вярва че си много куул.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 12 rate down comment 3
Стоян Петров
преди 11 години
Джобс не може да се сравнява със Гейтс, защото Бил е дарил над 30 милиарда долара на гладуващите. Дали сте на ясно какви продукти би могъл да извади с тези пари. но той явно е решел, че има и други важни неща.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още