IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Прекратява се търгът за ремонт на жп линията Пловдив-Бургас

Причината е, че прогнозната стойност на прекратената поръчка е около 330 млн. лв. без ДДС, а класираните участници предлагат да извършат рехабилитацията за над 400 млн. лв.

16:51 | 14.06.10 г. 2
Автор - снимка
Създател
Прекратява се търгът за ремонт на жп линията Пловдив-Бургас

Национална компания „Железопътна инфраструктура“ (НКЖИ) днес официално прекрати откритата процедура за възлагане на обществена поръчка за рехабилитация на железопътната инфраструктура по линията Пловдив – Бургас, съобщиха от компанията.

Прекратяването е на основание на Закона за обществените поръчки (ЗОП) във връзка със становище на Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията (МТИТС) като управляващ орган по оперативна програма (ОП) "Транспорт", по която основно се финансира изпълнението на ремонтните работи.

Мотивът за решението за прекратяване на процедурата е значителното надвишаване на предлагания от компаниите кандидати финансов ресурс за изпълнение на проекта спрямо индикативната му стойност.

От НКЖИ уточняват, че прогнозната стойност на прекратената поръчка е около 330 млн. лв. без ДДС. В резултат на проведената процедура класираните участници по отделните позиции са предложили да изпълнят поръчката за сумата от общо над 426,2 млн. лв. лв. без ДДС.

Ценовите оферти на допуснатите три (от общо осемте кандидата) за по-нататъшно участие в конкурса за рехабилитацията на жп инфраструктура по участъците на линията Пловдив – Бургас бяха отворени на 27 април.

Допуснати бяха офертите на консорциум „Салчеф – Енергоремонт“, Италия и на консорциум „ЛВ – ТСВ – ГСБ“, София, които кандидатстват и за трите лота на проекта. На Закона за обществените поръчки и на изискванията на възложителя на онзи етап отговаряха още предложението на френската TSO Chemin du corps de garde, която е кандидат само за лот 1.

Тогава беше съобщено, че индикативната стойност на строителството общо на трите лота е 366 млн. лв., като 64% от тях са по ОП „Транспорт“ от Кохезионния фонд на ЕС, а 36% са от националния бюджет.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:35 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 0 rate down comment 0
no-credit
преди 13 години
Ами като не са допуснали 5 от 8-те кандидати логично да стане така.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 3 rate down comment 0
gogolcho
преди 13 години
Ще има ли оставки?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още