IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Планира се 64% от евросредствата да бъдат договорени до края на годината

До момента са контрактувани проекти за 46% от ресурса по оперативните програми, съобщи министърът по управление на еврофондовете

09:40 | 17.06.11 г.
Планира се 64% от евросредствата да бъдат договорени до края на годината

По всички оперативни програми досега са договорени 46% от общия ресурс от 7 милиарда евро, които страната трябва да усвои през първия програмен период до края на 2013 г. Планираме до края на годината процентът да контрактуваните проекти да достигне 64%. Това съобщи министърът по управление на еврофондовете Томислав Дончев в интервю за БНТ.

Подписаните договори към края на 2010 г. са съставлявали 37% от общия ресурс. Според Дончев до края на годината темповете за разглеждане значително ще се ускорят, като основание за това дават предприетите промени за облекчаване на процедурите за прием и децентрализацията при одобрението на предложените проекти.

Изплатените субсидии по оперативните програми до момента съставляват 13% от общия ресурс, амбициите са до края на годината тази сума да достигне 20%, допълни още министърът по еврофондовете.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:40 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още