IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

България може да получи 1,4 млн. евро от ЕС за реклама на плодове и зеленчуци

Брюксел ще стимулира със 37,6 млн. евро секторите вино, биоземеделие и традиционните храни, произведени в Евросъюза

16:32 | 05.07.11 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	Снимка: Reuters</p>

Снимка: Reuters

България може да получи близо 1,4 млн. евро от Брюксел през следващите три години за реклама на земеделска продукция в страни от Европейския съюз, съобщи Европейската комисия.

Страната ни е изготвила бюджет за реклама на стойност 2,9 млн. евро, от които европейските средства са близо половината. Представянето на български плодове и зеленчуци се планира да бъде извършено в Германия, Полша и Румъния.

Еврокомисията е одобрила 26 програми за рекламиране на земеделска продукция, представени от държавите-членки. Общият бюджет на тези програми е 75,1 млн. евро, от които Брюксел ще финансира 37,6 млн. евро.

Промоциите са в областта на винопроизводството, органичните храни и биоземеделието, отглеждането на плодове и зеленчуци, маслини, производството на зехтин, мляко и млечни продукти, яйца и месо, традиционни специалитети и др.

„Европейските земеделски продукти са с уникално качество и разнообразие. При един все по-отворен глобален пазар не е достатъчно само да се произвеждат отлични храни и напитки, важно е потребителите да бъдат информирани за качеството и състава на тези продукти “, обясни еврокомисарят по земеделието Дачиан Чолош.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:15 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още